ECOPHON ZET GROTE STAP RICHTING CIRCULAIRE ECONOMIE

TekstDominic Reyntjens
BeeldSaint-Gobain Ecophon

Het duurzaamheidsbeleid van Ecophon is gebaseerd op innovatie en transparantie. Lees alles over SoundCircularity Recycling Service, onze volgende tool richting net-zero akoestiek. Vanaf juni 2024 nu ook beschikbaar in Nederland.

De innovatieve SoundCircularity Recycling Service van Ecophon is sinds 3 juni beschikbaar op de Nederlandse markt. Het is een belangrijke stap richting een circulaire economie. Dit aanbod versterkt onze missie ‘onderweg naar net-zero akoestiek in 2050’. De service was al beschikbaar in een aantal andere landen. Nu Nederland in het verzorgingsgebied is opgenomen, vergroten we ons bereik en versterken we onze inzet en verantwoordelijkheid voor het milieu. SoundCircularity is ons circulaire aanbod waarbij we leidinggevend willen worden in de duurzaamheidstransformatie van onze sector. We bouwen voortdurend verder aan duurzame oplossingen.

Recycling in 5 eenvoudige stappen

Onze recycling service bestaat uit 5 simpele stappen om het gebruik voor klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Bekijk hier wat de stappen inhouden. Wat Nederland betreft, zullen zowel oude glaswol panelen vanaf 2002 als restanten en snijafval van nieuwe installaties gerecycled worden als grondstof voor hoogwaardige Isover-isolatieproducten net over de grens in Duitsland.

Deze dienst is mede in het leven geroepen om plafondmontagebedrijven te ondersteunen bij het verbeteren van hun duurzaamheid en efficiëntie. Voor een vaste prijs per pallet kunnen plafondpanelen en snijafval worden verzameld op de bouwplaats om daarna gerecycled te worden via SoundCircularity. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar houdt ook al rekening met de stijgende kosten van afval storten. De verwachting is dat deze kosten hoog gaan oplopen in de toekomst. Door de Ecophon producten terug te sturen, wordt voorkomen dat ze op de stortplaats belanden, wat de ecologische voetafdruk aanzienlijk verkleint.

De voordelen van de SoundCircularity service zijn talrijk. Ten eerste helpt het bedrijven om te voldoen aan de steeds strenger wordende milieuregels en -normen. Het recyclen van plafondpanelen vermindert de behoefte aan nieuwe grondstoffen, wat bijdraagt aan het behoud van natuurlijke bronnen. Bovendien kunnen de gerecycleerde materialen opnieuw worden gebruikt in de productie van nieuwe glaswol producten, waardoor een circulaire economie wordt bevorderd.

Voor architecten is de service een meerwaarde. In de huidige bouwsector staan duurzaamheid en innovatie centraal. Architecten spelen hierin een cruciale rol door het integreren van milieuvriendelijke en circulaire oplossingen in hun ontwerpen. De SoundCircularity service van Ecophon biedt een unieke meerwaarde voor architecten die streven naar duurzame en akoestisch verantwoorde gebouwen. Dit is vooral relevant in een tijd waarin bouwvoorschriften en certificeringssystemen zoals BREEAM en LEED steeds strengere eisen stellen aan duurzaamheid en circulair bouwen.

Lees hier alles over onze transparante duurzaamheidsbeleid en stap met ons mee in de cirkel die SoundCircularity heet.

Voor vragen over recycling kunt u een mail sturen naar sales@ecophon.nl

Gepubliceerd op19 juni 2024 om 0:00