Deel deze spotlight

Een wereld waarin we bossen duurzaam beheren

Tekst
BeeldPEFC Nederland

Een samenleving gebouwd op duurzaamheid biedt perspectief voor een goede toekomst voor onze kinderen, kleinkinderen en alle andere toekomstige generaties. Duurzaam beheerde bossen zijn daartoe essentieel.

We moeten zorgvuldig omgaan met onze bossen, om de toekomst van het bos veilig te stellen. Bossen nemen CO2 op uit de atmosfeer en slaan dit op als koolstof, terwijl zuurstof (O2) aan de atmosfeer wordt afgegeven. Het voortbestaan van bossen is daarom van groot belang voor de gehele planeet. 

In een PEFC-gecertificeerd bos zorgt de boseigenaar ervoor dat wat geoogst wordt, ook weer bijgroeit. In deze duurzaam beheerde bossen wordt hout gewonnen, dat in de handelsketen wordt verwerkt tot uiteenlopende producten en wordt gebruikt in (bouw)projecten. PEFC-gecertificeerde bedrijven in de handelsketen kunnen met het PEFC-keurmerk aantoonbaar maken dat zij maatschappelijk verantwoorde hout- en papierproducten en projecten leveren. 

Het PEFC-keurmerk geeft de garantie dat hout- en papierproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij er evenveel aandacht is voor people, planet en profit. Dat betekent dat er niet alleen aandacht is voor het milieu, maar voor de werknemers en werkgevers in de hele handelsketen.

PEFC™ is het grootste wereldwijde keurmerk voor duurzaam bosbeheer en heeft als doel dat alle bossen ter wereld duurzaam beheerd worden. De functies van het bos en de voordelen van bosbehoud en het gebruik van hout zijn voor ons allemaal van groot belang. PEFC wil de samenleving daarvan doordringen, zodat men daar uiteindelijk ook naar handelt.

Gepubliceerd op10 april 2020 om 12:14