CLT - Cross Laminaat Timber
Voorbeeld: 20 mm. AESTUVER Brandwerende plaat staat gelijk aan een betondikte van 44 mm (REI 90). Brandweerstandsklasse: REI 90 (EN 13501-2)
Deel deze spotlight

fermacell® is hét product voor het oplossen van afbouwdilemma’s

Tekst
BeeldFermacell BV

Met fermacell realiseert u degelijke en duurzame afbouwconstructies voor vele toepassingen: wanden, vloeren, plafonds, gevels en daken. Lichte en flexibele systemen waarmee aan alle huidige eisen op het gebied van brandveiligheid en geluidisolatie wordt voldaan. Met name voor grote nieuwbouw- en renovatieprojecten is fermacell dé oplossing. 

PASSIEVE BRANDVEILIGHEID

fermacell biedt een omvangrijk aanbod aan economisch verantwoorde en doeltreffende oplossingen voor de brandveiligheid in bouwwerken in de B&Ubouw op het gebied van gips- en cementgebonden plaatproducten en (bijbehorende) brandwerende accessoires. Een voorbeeld is de brochure, ‘AESTUVER focus Brandwerende bekleding van staalconstructies’, waarmee via tabellen gemakkelijk de juiste plaatdikte voor de brandwerende bekleding (Firepanel A1 en AESTUVER) van staalconstructies kan worden bepaald.

Een wandopbouw met enkele fermacell beplating en steenwol isolatie zorgt al voor een brandvertraging van 60 minuten. Die loopt bij dubbele beplating al snel op tot 120 minuten. 

GEVELVULLENDE ELEMENTEN

Voor gisteren (renovatie), nu en in de toekomst, waarbij met een enkele fermacell gipsvezelbeplating aan de binnenzijde in combinatie met glaswol al een brandwerendheid van 30 minuten wordt behaald. Gevelvullende elementen kunnen aan de buitenzijde worden voorzien van de fermacell Powerpanel H2O. Deze afbouwplaat beschermt constructies tegen water, wind, vocht en schimmels, bijvoorbeeld als geventileerde gevelbekleding met stucsystemen of steenstrips.

CLT (CROSS LAMINATED TIMBER)

Een groeiende markt in Nederland waar fermacell reeds brandveilige en geluidwerende oplossingen voor woningscheidende wanden en vloeren in huis heeft, een uiterst slim en ecologisch concept dat staat als een huis.

AESTUVER

AESTUVER brandwerende platen bewijzen al vele jaren hun toegevoegde waarde vanuit hun oorspronkelijke toepassing in boven en ondergrondse verkeersinstallaties. De cementgebonden met glasvezelversterkte lichtbetonplaten zijn geschikt voor o.a. brandwerende bekledingen voor dragende elementen (kolom/ liggers), wanden, plafonds en wapeningstaal met hoge brandveiligheidseisen. Tot het aanbod behoren o.a. brandwerende bekledingen voor dragende elementen, voor bijzondere wand- en plafondconstructies, geschikt voor industriële gebouwen of met hoge brandveiligheidsvereisten. 

Bijzondere toepassingen:

  • Hitteschild achter kachels: de AESTUVER plaat is bestand tegen een temperatuur van 400°C gedurende langere perioden. Hiermee wordt de opwarming van de achterconstructie beperkt.
  • Directbescherming van gewapend beton met AESTUVER Brandwerende platen. Voor het verhogen van de betondekkingsgraad en de bescherming tegen hoge temperaturen van wapeningstaal en kleefwapening.
  • Directbescherming van kleefwapening met AESTUVER Brandwerende platen

NEW

Alle bovengenoemde info kunt u terug vinden in ons allernieuwste bouwkundige brandboek ‘fermacell Brandwerende systemen’, zie bladwijzer.

Wilt u meer weten, onze technische ingenieurs staan u graag te woord.

TEKST | FOTOGRAFIE FERMACELL B.V.

Gepubliceerd op9 mei 2018 om 13:49