Deel deze spotlight

Gebruik hout!

Tekst
BeeldPEFC Nederland

Klimaatverandering en uitputting van grondstoffen dwingen ons tot bewuste en slimmere keuzes. Het kabinetsdoel is om tot 2030 in Nederland 70 megaton CO2 te besparen en in 2050 geheel CO2-neutraal te zijn. PEFC-gecertificeerd hout in de bouw en in het interieur gebruiken kan een sleutelrol hebben bij het behalen van deze uitdagingen.

Deze doelstellingen om Nederland te verduurzamen zijn grote uitdagingen, maar hiermee aan de slag gaan is nodig willen we de verdere opwarming van de aarde tegengaan. Duurzaam, PEFC-gecertificeerd hout inzetten bij de bouw en bij het inrichten van gebouwen en huizen is het perfecte antwoord. Bomen helpen namelijk mee om klimaatverandering tegen te gaan door CO² op te slaan tijdens hun groei. Daarnaast heeft hout een warme en behaaglijke uitstraling en is ieder stuk hout uniek qua nerf, kleur en lijnen.

BESCHIKBAARHEID

Wereldwijd wordt ruim 310 miljoen hectare bos (620 miljoen voetbalvelden) duurzaam beheerd in overeenstemming met de strenge internationale eisen van het PEFC™ keurmerk. Dit wordt gedaan door 1 miljoen boseigenaren. Deze boseigenaren zorgen ervoor dat er na het oogsten weer bos terug groeit. In de verwerkingsketen na het bos zijn meer dan 20.000 bedrijven PEFC-gecertificeerd om duurzame producten te maken met het PEFC keurmerk. De beschikbaarheid van duurzaam hout is dus groot.

GEBRUIK HOUT EN KIES PEFC!

Door PEFC-gecertificeerd hout te specificeren, te kopen en te verwerken bescherm ook jij de bossen wereldwijd en je draagt je steentje bij om klimaatverandering tegen te gaan. Ter inspiratie ziet u hierboven een aantal projecten gemaakt door PEFC-gecertificeerde bedrijven met PEFC-gecertificeerd hout. 

Tekst & Fotografie: PEFC Nederland

Gepubliceerd op10 december 2018 om 11:18