Deel deze spotlight

Geen inkijk dankzij omgekeerd gemonteerde Renson-lamellen

Tekst
BeeldRenson

Technische installaties aan het oog onttrokken dankzij Linius-gevelbekleding

De horizontale Linius-lamellenwand van Renson werd oorspronkelijk ontworpen als functionele gevelbekleding voor industriële toepassingen, maar vindt intussen ook steeds vaker zijn weg naar de residentiële markt als esthetisch accent op de gevel, gecombineerd met pleister- of metselwerk. Dat de Linius-lamellen ook omgekeerd gemonteerd worden om technische installaties op het dak van grote gebouwen aan het zicht te onttrekken, onderstreept nog maar eens de multifunctionele inzetbaarheid van dit product.

Nieuw dienstencentrum Leiespiegel Deinze


Met een gebouw dat als eyecatcher in de omgeving van alle kanten zichtbaar is, drukte de stad Deinze de ontwerper van het nieuwe dienstencentrum Leiespiegel nadrukkelijk op het hart dat ook de technieken zo subtiel mogelijk geïntegreerd moesten worden. Er werd dan ook van bij het begin van het project gezocht naar de meest geschikte oplossingen om hieraan tegemoet te komen. 
Een mooi voorbeeld daarvan zijn de technische installaties op het dak van het gebouw, die weggewerkt zitten achter een ventilerende lamellenwand. Om inkijk vanaf de begane grond te voorkomen, werden die Linius-lamellen (L.120) van leverancier Renson omgekeerd gemonteerd.


Lambeth road: ook in Londen technische installaties aan het oog onttrokken dankzij Renson.



Aluminium lamellen omgekeerd monteren om inkijk te voorkomen is niet nieuw, zo blijkt uit eerdere toepassingen met Renson Linius-lamellen elders in Europa. In Londen werden de L.065AL lamellen namelijk om dezelfde reden omgekeerd gemonteerd bovenop het residentiële ‘Lambeth Road’ gebouw.

Gepubliceerd op10 juli 2017 om 11:47