Deel deze spotlight

Gevelsystemen, de uitstraling van een baksteen met een technisch hoogstandje.

Tekst
BeeldGevel Garantieplan

Nederland is een baksteen land.

Een land waar de medemens graag gebaande paden bewandelt en waar het spreekwoord dikwijls geldt; wat de boer niet kent dat eet hij niet.

In Nederland zijn we ook van de duurzame investeringen en willen we zeker weten dat wat we uitgeven ook goed besteed is en iets oplevert.

Middels een duurzaam gevelsysteem komen al deze genoemde facetten aan de orde en kunnen we duurzaam woningen of gebouwen voorzien van een hoogwaardig systeem met de uitstraling van een bakstenen gevel.


Zoals u al diverse keren kon lezen spreken we van gevelsystemen, maar wat is nu een gevelsysteem.


Een gevelsysteem is een reeks aan producten welke van A-Z op elkaar zijn afgestemd.

Producten welke uitvoerig zijn beproefd in de diverse laboratoriums en test centrums om middels de wijze van beproeving te kunnen worden beoordeeld of zij de Nederlandse weersinvloeden kunnen doorstaan onder alle omstandigheden.


Echter een gevelsysteem kan nog zo goed beproefd en gekeurd zijn, de totale kwaliteit en de beoordeling dat onze duurzame investering daadwerkelijk duurzaam is staat en valt met de kwaliteit van meerdere disciplines.

Eén van de belangrijkste is wel de uitwerking van de juiste details en de toetsing of het gevelsysteem überhaupt wel kan worden toegepast op de getekende, of huidige gebouw details.

Een relatie ligt hier dan ook direct samen met het uiteindelijke gevelonderhoud.

Immers een slecht uitgedacht maaiveld detail kan forse schade berokkenen aan het gebouw en daarmee hoge onderhoudskosten met zich mee brengen waardoor duurzame investeringen ineens niet zo duurzaam meer zijn.

Wanneer de details zijn uitgewerkt in werkbare details welke zowel esthetisch en ook technisch verantwoord zijn komt het aan op de applicatie.

Want kent het applicatie bedrijf alle facetten van het gevelsysteem?

Is hij/zij bekend met de uitvoering van de juiste details?

Zijn zij aangesloten bij een branche vereniging waardoor toetsing en monitoring plaats vind?

Of hebben zij enige opleiding genoten?

Want immers mocht het toch ondanks alle voorkennis niet goed gaan dan willen we natuurlijk wel dat dit opgelost wordt.

Bovenstaande geeft een klein overzicht van de diversiteiten van vraagstellingen waar wij als bedrijf in kunnen worden benaderd om u van de juiste informatie te voorzien.

Het Gevel Garantie plan is een verzekerde garantie waarbinnen gecertificeerde systemen zijn opgenomen, waarbinnen we details vertalen naar uitvoering en waarbinnen we gedurende de gehele loopduur van het project de kwaliteit monitoren van het aangebrachte gevelsysteem op de bouwlocatie.

Bij de oplevering ontvangt de gebouw eigenaar een 10 jaar geldige verzekeringspolis waardoor garanties daadwerkelijk waarde kennen en iets voorstellen en u uw duurzame investering ook daadwerkelijk terug verdient.

www.gevelgarantieplan.nl

www.uniadvies.nl

Gepubliceerd op22 juni 2022 om 0:00