Deel deze spotlight

Gratis registratie voor toegang tot de DNA Profiler voor uw BIM-objecten en data

Tekst
BeeldTata Steel Europe

We hebben de nieuwe DNA Profiler gelanceerd, een baanbrekende BIM- en productgegevens-tool voor meer dan 6000 van onze Europese bouwproducten, om architecten, voorschrijvers, ingenieurs en facility managers te ondersteunen bij het ontwerpen en beheren van hun gebouwen.

Als eerste in zijn soort is de DNA Profiler ontworpen om datadruk te minimaliseren en gebruikers in elke fase van het bouwproces in staat te stellen het exacte niveau van BIM-objecten en gegevens op te halen dat ze nodig hebben - en in formaten zoals Autodesk Revit, ARCHICAD, Tekla, Allplan en Trimble SketchUp.

Naast onze DNA Profiler, kunt u toegang krijgen tot onze 3D BIM objecten (alleen als Revit familie) op de portalwebsite BIMobject. 

We blijven werken met BIMobject en andere IT-specialisten aan de ontwikkeling van nieuwe manieren waarop we onze objecten en (geselecteerde) data kunnen verwerken in onze platforms voor bestekschrijvers.

Heeft u aanvullende BIM-gegevens nodig, of wenst u informatie over onze toekomstige BIM-ontwikkelingen? Neem dan contact met ons op via BIM@tatasteel.com

Wat is BIM?

BIM is een acroniem voor Building Information Modelling. Het omschrijft het proces van het gezamenlijk ontwerpen van een gebouw met gebruikmaking van (3D-)computermodellen in plaats van afzonderlijke pakketten van tekeningen. BIM gaat overigens verder dan alleen maar tekeningen. De modellen bieden de mogelijkheid om gegevens toe te voegen voor elk product (object) dat deel uitmaakt van het gebouw of de inrichting.

In eerste instantie zullen de door de leveranciers van bouwproducten geleverde gegevens aspecten bevatten zoals contactgegevens van fabrikanten, mechanische eigenschappen, prestatiekarakteristieken, onderhoudseisen en garantieperioden. In de toekomst zullen ook levertijden, prijzen en nog heel veel andere zaken worden opgenomen.

BIM biedt ongekende voordelen door kosten- en tijdsbesparingen, een veel grotere precisie bij het begroten en uitsluiting van fouten, aanpassingen en herstelwerk als gevolg van informatieverlies. De invoering van BIM betekent echter veel meer dan alleen maar een verandering van de gebruikte software. Om gebruik te maken van alle voordelen die BIM bied zal iedereen binnen de architectuur, engineering, bouw en producerende industrieën moeten leren om op fundamenteel andere manieren te gaan werken.

Vele nationale overheden en bouwbranche zijn bezig met de ontwikkeling van strategieën en normen om BIM de komende jaren in te voeren. In het Verenigd Koninkrijk heeft de overheid het gebruik van BIM op Niveau 2 al verplicht gesteld voor alle leveringsovereenkomsten.

Bij Tata Steel zien we het belang in van deze stap naar een gekoppelde digitale wereld en we passen onze systemen en processen navenant aan. De noodzaak om meer informatie in diverse formaten te leveren via onderling gekoppelde kanalen is een essentieel onderdeel van onze strategie voor de lange termijn.

Voor meer info, check onze website

Gepubliceerd op11 december 2018 om 8:56