Deel deze spotlight

Hout Aluminium kozijnen

Tekst
BeeldXYTO Media

De voordelen van hout aluminium kozijnen

Hout aluminium kozijnen zijn perfect als het gaat om de combinatie van uitstraling en isolatiewaarde. Het is bij luxe villa’s net als bij andere exclusieve woningen belangrijk dat de buitenzijde net zo stijlvol is als de aanblik van de binnenkant. De toepassing van hout aluminium kozijnen is daar een ideale keuze voor. Dit komt omdat er in feite sprake is van dubbele voordelen bij dit type kozijn, zowel van het hout als van het aluminium.

Wat is een hout aluminium kozijn?

Het is als eerste handig om te weten wat een hout aluminium kozijn nu precies is. Bij dit type kozijnen is er sprake van toepassing van aluminium aan de buitenkant en hout aan de binnenkant van het raam. Hierdoor krijgt de gevel aan de buitenzijde een stijlvolle en strakke look en is er in het interieur een sfeer naar wens te realiseren. Bijvoorbeeld door met de keuze voor een bepaalde kleur verf de houtzijde een warme uitstraling te geven. Een ander kenmerk is dat de aluminium schil op het hout te monteren is om zo in een vrije werking van de verschillende delen te voorzien.


Energiezuinig door optimale isolatie

Een voordeel van hout aluminium kozijnen is dat er sprake is van een betere isolatiewaarde dan wanneer het kozijn uitsluitend van aluminium is gemaakt. Het is dan ook gunstiger als het kozijn aan de binnenkant van hout is. Dit komt omdat hout de overdracht en geleiding van kou van buiten tegenhoudt. Het effect van de U-waarde ofwel isolatiewaarde neemt hierdoor toe. Een ander voordeel dat voortvloeit uit het isolerende en energiezuinige karakter is dat het duurzame kozijnen zijn. Hout en aluminium zijn namelijk duurzame materialen die als milieuvriendelijke bekend staan.


Onderhoudsarm karakter

Door de combinatie van hout aan de binnenzijde en aluminium aan de buitenkant, zijn de kozijnen onderhoudsarm te noemen. Het aluminium kozijn is in verschillende kleuren verkrijgbaar en hoeft niet zoals in het geval van houten kozijnen aan de buitenkant geschilderd te worden. Aluminium is weersbestendig en onderhoudsarm, waarbij het materiaal in uitstekende conditie blijft. Het hout aan de binnenkant van het kozijn is al geschilderd, maar naar wens in elke andere kleur te schilderen. Op deze wijze is het mogelijk om de sfeer en uitstraling in het interieur te beïnvloeden. Bijvoorbeeld als het interieur aan vernieuwing toe is en de keuze op andere kleuren valt bij een nieuwe inrichting.


Hoogwaardige kwaliteit

Het gecombineerde systeem van materialen bij hout aluminium kozijnen kent een hoogwaardige kwaliteit. Bovendien zorgt het aluminium deel ervoor dat het systeem licht van gewicht is. Beide materialen zijn met elkaar verbonden door de toepassing van een draaibeugel. Het hout aluminium kozijn is wat dat betreft spanningsvrij en kent een optimale werking met de combinatie van beide materialen. Dit type kozijnen is onder meer bij uitstek geschikt voor architectonische toepassingen om daarmee aan hoge eisen te voldoen.


Alle voordelen van hout aluminium kozijnen op een rij:


· Duurzaam

· Energiezuinig

· Hoge isolatiewaarde

· Keuze uit vele houtsoorten

· Weersbestendig aluminium

· Geen schilderonderhoud buitenkant

· Ruime keuze uit kleuren voor aluminium

· Hout binnenzijde in iedere gewenste kleur te schilderen

· Perfect voor veeleisende architectuur

· Spanningsvrij met vrije werking tussen materialen

Gepubliceerd op9 november 2022 om 10:24
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga