Onze Lieve Vrouwe Gasthuis - Anna Paviljoen, Amsterdam
Raadzaal Stadhuis - Den Haag
Deel deze spotlight

Hout: Natuurlijk duurzaam

Tekst
BeeldPEFC Nederland

Gebouwen kunnen profiteren van de bijzondere structuur, eigenschappen en het ecologische voordeel van hout, zowel in de constructie als in het exterieur en interieur.

Hout is een natuurproduct met een emotionele dimensie, want elk stuk hout is uniek qua nerf, kleuren en lijnen. Hout is sterk, flexibel, esthetisch, CO2 neutraal en recyclebaar materiaal en heeft het voordeel dat het relatief licht materiaal is dat goed te bewerken, verwerken en af te werken is. Materiaal dat de mogelijkheid geeft om creatief en innovatief te ontwerpen, hout heeft namelijk onbeperkte afwerkingsmogelijkheden. Niet onbelangrijk, hout is een natuurlijk duurzaam en hernieuwbaar bouwmateriaal, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.


Het internationale keurmerk PEFC™ garandeert dat hout- en houtproducten afkomstig zijn uit een duurzaam beheerd bos, waarbij evenveel aandacht is voor ecologische, sociale en economische aspecten.


De mogelijkheden om PEFC-gecertificeerd hout in te zetten bij het ontwerp van een gebouw of interieur is zo breed als uw verbeelding zoals de foto’s laten zien. De verscheidenheid in soorten hout en plaatmaterialen die beschikbaar zijn met het PEFC-keurmerk is groot. Het voorschrijven van houtprestatie-eisen/eigenschappen, i.p.v. houtsoort, vergroot de keuzemogelijkheden in de toeleveringsketen.


U kunt meer lezen over het PEFC-keurmerk op www.pefcnederland.nl, daar vindt u ook de publieke database waarin alle PEFC-gecertificeerde leveranciers te vinden zijn.


Tekst: PEFC Nederland

Gepubliceerd op9 oktober 2017 om 15:46