Deel deze spotlight

IN HARMONIE MET DE NATUUR – NIEUW HOOFDKANTOOR VAN PRESS GLASS IN ALUPROF-SYSTEMEN

Tekst
BeeldAluprof

In Konopiska, niet ver van Częstochowa, staat sinds kort een kantoorgebouw dat perfect past in het omringende groen. Het nieuwe hoofdkantoor van Press Glass is een uitzonderlijk glazen gebouw, ver van het stedelijk gewoel. Het ontwerp is van Konior Studio en de panoramische beglazing is gebaseerd op de aluminiumsystemen van Aluprof.

Ondernemen in het groen

Het nieuwe kantoorgebouw van Press Glass Polska – Europees marktleider op het gebied van dubbel glas – staat op een ongewone plaats voor moderne commerciële klasse A-gebouwen. Het bevindt zich namelijk enkele kilometers van de stedelijke bebouwing, tussen eindeloze groene landerijen, meren en beken, bosjes en uitgestrekte golfbanen. De investeerder had een moderne werkplek voor ogen waar werknemers voortdurend in contact staan met de natuur.

Het gebouw van drie verdiepingen telt meer dan 5000 m² gebruiksoppervlakte. De basis is een driehoek en het was een belangrijk uitgangspunt om de bomen en de over het terrein lopende beek te behouden. De verdiepingen zijn op elkaar geplaatst in terrasvorm, hebben verschillende afmetingen en vormen, en maken daardoor een lichte indruk. De kantoren zijn gearrangeerd rond een binnenplaats vol groen die tegelijkertijd ontspanning en rust biedt. Elk niveau heeft toegang tot de groene terrassen met uitzicht die het gebouw omringen – zelfs het dak van het nieuwe hoofdkantoor van Press Glass is beplant met speciaal gekozen planten.

Aluminium, glas en groen

Bij het ontwerp van het object heeft Konior Studio zich laten inspireren door de visie van een moderne, onderscheidende dynamische stijl die het verlengstuk is van het karakter van het bedrijf. Door het gebruik van grote glaspartijen en aluminium is het gebouw ingebed in het omringende groen. Glas is een zeer belangrijk maar geen overheersend element – het wordt afgewisseld met andere materialen (staal, aluminium, beton en hout) die meer dynamiek geven aan de structuur. Grote, vlakke ruiten van reflecterend glas zijn aangevuld met details van geborsteld metaal.

De aluminium systemen voor het gebouw zijn geleverd door Aluprof. De gevel van het nieuwe hoofdkantoor van Press Glass is gemaakt in het systeem MB-SR50N EFEKT, waardoor het effect van een homogene glazen wand is bereikt. In het ontwerp zijn ook producten met hoogste isolatie-eigenschappen toegepast – het raam-deursysteem MB-86 SI en MB-77HS, met duurzame en slanke profielen voor laagdrempelige schuifdeuren met een gewicht tot 600 kg, hoogte tot 3,24 m en breedte tot 3,3 m. Het schrijnwerk en de gevel van aluminiumsystemen zijn uitgevoerd door het bedrijf RP-Alu.


Gepubliceerd op23 augustus 2021 om 0:00