Deel deze spotlight

Innovatie ten top met Recticel Insulation

Tekst
BeeldRecticel Insulation

Uw aandacht voor esthetica, gebruiksgemak en comfort is voor Recticel Insulation een drijfveer om elke dag te blijven zoeken naar innovatieve toepassingen om bij te dragen aan een aangenaam, gezond binnenklimaat. Onze nieuwigheden? De thermische isolatietechnologie Xentro® en de vacuümisolatie Deck-VQ®. Oplossingen met een uitstekende isolatiewaarde.

Xentro® technology breekt records voor PU-hardschuim

De huidige isolatiewaarde nog eens met 13% verbeterd! PU met deze uitzonderlijke isolatiewaarde door onze Xentro® technology. Recticel keerde terug naar de oorsprong van PU-hardschuim en optimaliseerde de gesloten celstructuur en celgeometrie. Met Xentro® technology in PU-hardschuimplaten isoleert u beter dankzij de uitstekende lambdawaarde van 0,019 W/mK. Deze 13% verbetering is afgezet ten opzichte van de gebruikelijke waarde van 0,022 W/mK voor PU-hardschuimplaten, kortom een veelvoud van deze 13% bij andere gangbare isolatiematerialen!

Het antwoord op hoogwaardige spouwisolatie is Eurowall® Xentro® met het bekende tand-en-groef kliksysteem dat Recticel als eerste op de markt bracht. Dit krijgt bijval van alle alternatieve leveranciers, wat de montage vereenvoudigd.

Als u uw binnenmuren wilt isoleren, kiest u voor Eurothane® G Xentro® binnenisolatie. Deze isolatieplaten hebben een gipskartonplaat aan de binnenzijde. U kunt de platen snel afwerken door ze te schilderen of te behangen. Nota bene is de dampremmende laag verwerkt tussen de isolatie en de gipsplaat.

Er zijn ten slotte ook efficiënte oplossingen voor het isoleren van uw vloer. De dunne Eurofloor Xentro® vloerisolatieplaten zijn voorzien van een raster om de platen gemakkelijk te versnijden en om de vloerverwarmingsbuizen te bevestigen. De isolatieplaten kunnen zowel op als onder de (betonnen) vloer worden toegepast maar hebben veelal voordelen bij renovatie wanneer op de vloer moeten worden geïsoleerd en de beschikbare hoogte de beperkende factor is.

Eurowall® Xentro® spouwisolatie, Eurothane® G Xentro® binnenisolatie en Eurofloor Xentro® vloerisolatie kennen allen een warmtegeleidingscoëfficiënt (lambda) van 0,019 W/mK.

Deck-VQ® state-of-the art vacuümisolatie voor platte daken en terrassen

Deck-VQ® vacuümisolatie is helemaal het summum. Het absolute optimum in dikte versus isolatiewaarde. Immers het woord zegt het al: vacuüm, niets. Niets kan de warmte geleiden ofwel een ongekende lage warmtegeleidingscoëfficiënt van 0,006 W/mK. De top om maximaal te isoleren met zo minimaal mogelijk ruimteverlies. Deck-VQ® wordt op de markt gebracht voor toepassingen op platte daken en (dak)terrassen. Deze platen bestaan uit een vacuüm isolatiekern met rondom een stevige PU-beschermingslaag. Zo worden de vacuümpanelen niet beschadigd en blijft de enorm hoge isolatiewaarde behouden. Ook de handling en de montage is zo eenvoudiger. De vacuüm isolatiekern met de extreem goede isolatiewaarde én PU-beschermlaag geeft bij 45 mm al een RD van 5,00 m²K/W en 60 mm een waarde van 7,50 m²K/W, de enige in West-Europa met zo’n ‘dummy proof’ isolatieplaat. Bovendien kunt u rekenen op deskundig advies en technische begeleiding voor een goede verwerking met een legplan.

Voor meer informatie over de Xentro® isolatieoplossingen en over Deck-VQ® surf naar www.recticelinsulation.nl of maak een afspraak met één van onze adviseurs.

Recticel Insulation

Spoorstraat 69 | 4040 DA Kesteren | T +31 (0)488 48 94 00

www.recticelinsulation.nl | verkoopisolatie@recticel.com

Tekst | Fotografie: Recticel Insulation

Gepubliceerd op5 december 2019 om 9:19