Deel deze spotlight

KLIMAATNEUTRALITEIT IS ONS DOEL – ACTIESTRATEGIE VAN ALUPROF

Tekst
BeeldAluprof

Aluprof (hoofdbedrijf van Kapitaalgroep Grupa Kęty), een van de toonaangevende leveranciers van architectonische oplossingen van aluminium, heeft strategische doelen geformuleerd voor de jaren 2021-2025. Het bedrijf zet zijn eerdere activiteiten voort en presenteert zijn inzet op het gebied van milieu en samenleving in de vorm van duurzame ontwikkelingsdoelen.

Voor een betere toekomst

De fabrikant heeft zijn strategische en economische doelen voor de jaren 2021-2025 geactualiseerd en gedefinieerd. Aluprof zet zijn eerdere activiteiten op het gebied van ESG (EN: Environmental, Social, Corporate Governance) voort en heeft voor het eerst zijn verplichtingen op het gebied van milieu, samenleving en deugdelijk bestuur - waar het zich al eerder voor heeft ingespand - geparametriseerd en gepresenteerd.

In het belang van toekomstige generaties en de natuurlijke omgeving moet de industrie, en in het bijzonder de bouwsector, betrokken worden bij de “strijd voor een betere toekomst”. Volgens onderzoeken van The World Economic Forum en Boston Consulting Group (2021) is deze tak van industrie verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde emissie van broeikasgassen. In het kader van de aangekondigde strategie gaat Aluprof door met zijn activiteiten ter promotie van duurzame ontwikkeling. Onder de vele verplichtingen van het bedrijf en onderscheiden zich vooral de milieu- en sociale doelstellingen: Cradle to Cradle-certificering en verdere verbetering van de productieprocessen (als onderdeel van het milieumanagementsysteem ISO 14001). In het kader van activiteiten voor de (niet alleen) lokale samenleving vallen de activiteiten van het bedrijf voor de werknemers op – de programma's: Samen met de Groep, Groene Groep en Groene Hand in samenwerking met de Stichting Arka.

Het bedrijf implementeert een reeks initiatieven om de impact van de bedrijfsactiviteiten op de natuurlijke omgeving te verminderen. Aluprof heeft de gedetailleerde analyse van de koolstofvoetafdruk van zijn producten geactualiseerd en zijn duurzaamheidsverplichtingen gepresenteerd. Onder de vele mooie ambities van het bedrijf bevindt zich het streven om klimaatneutraal te worden.

Gepubliceerd op18 oktober 2021 om 0:00
Adres
Platinawerf 20g
6641TL Beuningen gld
Contact
john Goosens
Telefoon