Terug

Duurzame dakbedekking in een circulaire economie

Tekst
BeeldDerbigum Nederland BV
Derbigum is een Belgische onderneming gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. Het bedrijf is gestart in 1932 in de waterdichting van daken en platte oppervlakken. Sinds de jaren ’90 is Derbigum al pionier op het gebied van recycling, op die manier komt Derbigum tegemoet aan zijn ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid en toont het zich voorvechter van de circulaire economie.
Assortiment
Buiten de traditionele platte daken, bevat het Derbigum assortiment diverse dakbanen voor meerdere toepassingen Denk bijvoorbeeld aan circulaire daken, groendaken, parkeerdaken, balkondaken of onze reflecterende dakbedekking.
Buiten dat Derbigum een breed assortiment heeft, is het de doelstelling om klanten zo goed mogelijk te adviseren en te begeleiden tijdens de aankoop. Laat uw dak bijvoorbeeld gratis inspecteren, ontvang een advies en offerte – op – maat. Er is altijd wel een Derbigum product wat bij u past.
Na 40 jaar bewezen levensduur…
Derbigum dakbanen hebben een bewezen levensduur van 40 jaar, maar na deze levensduur gaat het nog verder. De daken zijn namelijk 100% recyclebaar. Na het inzamelen van snijresten, productieresten en oude dakbanen wordt alles in de fabriek vermalen tot fijnere granules. De volgende stap is het zuiveringsproces, stof, metalen residuen enzovoorts worden verwijderd. Als dit is gebeurd dan vindt de productie van de nieuwe bitumengrondstof plaats, deze grondstof heet Derbitumen. Derbitumen wordt onder andere gebruikt in de productie van onze NT producten.

Voor daken voorzien van een Derbigum NT dakbedekking geproduceerd met Derbitumen ontvangt u een CO2 -reductie certificaat. De reductie wordt vooraf berekend en vastgelegd, zo wordt het mogelijk gemaakt om de CO2 -reductie van uw dak(en) mee te nemen in bijvoorbeeld een compleet CO2 besparingsproces.
Circulair ontwerpen en bouwen
Derbigum NT heeft de laagst mogelijke schaduwkosten voor een dakbedekkingsmembraan en is opgenomen in de Nationale Milieu Database (NMD). Derbigum NT als waterafdichting op het dak verbetert de Milieu Prestatie Gebouw (MPG)
Samen circulair de toekomst in!

Meer weten over onze toepassingen of wilt u informatie ontvangen?
www.derbigum.com l infonl@derbigum.com
Gepubliceerd op17 november 2020 om 8:30