Deel deze spotlight

Mooie efficiënte afwerking kantoren en gebouwen

Tekst
BeeldMakeCover

MakeCover helpt de architect en de klant met het leveren van oplossingen voor wanden, plafonds, glazen deuren en wanden en bewegwijzering. De oplossingen zijn gericht op comfort, esthetiek en efficiëntie in het aanbrengen. Het bedrijf won in 2016 de precieuze Fespa Award voor het project ‘Plafond Station Delft’.

PLAFONDS

Een super strak plafond kan in de moeilijkste ruimte worden toegepast, wanneer gebruik wordt gemaakt van het MakeCover spanplafond systeem. Hiervoor wordt een speciaal doek gebruikt dat koud wordt gespannen. De uitstraling is hoogwaardig en kan door de verschillende soorten doek en de verschillende bedrukkingsmogelijkheden helemaal op maat worden gemaakt. Er zijn creatieve mogelijkheden, zoals speciale uitsparingen voor lampen of andere details. Ook kan er verlichting in het plafond worden aangebracht zoals in zwembaden, een atrium, een presentatieruimte, een kantine, etc. etc. Een kracht van deze oplossing is dat er akoestisch materiaal kan worden toegepast in het plafond waardoor er een aangenamer geluidsbeeld ontstaat. Uiteraard kunnen gewone lampen, brandmelders, nooduitgangbordjes zeer makkelijk worden aangebracht of uitgespaard. In geval het restylingen is het goed om te weten dat de plafonds van MakeCover heel snel zijn aan te brengen, met nauwelijks overlast. 

WANDEN

Een prachtige visual op een gladde wand aanbrengen wordt door diverse bedrijven aangeboden. Een prachtige visual aanbrengen op een ongestucte, grove, of bakstenen wand is bijzonder te noemen. MakeCover realiseert beide. Met een visual op een wand, of een foto-wand, krijgt u exact de uitstraling die u wenst. Dit kan naadloos tot 5 meter hoog met een onbeperkte lengte. De wand-oplossingen zijn allemaal gericht op een vlot proces wat bovendien van A tot Z wordt verzorgd. U levert het ontwerp aan het MakeCover doet de rest, tot aan het monteren aan toe. Ook hierbij geldt dat wanneer er reeds gebruikers in een pand aanwezig zijn, zij geen of nauwelijks hinder ondervinden. Indien gewenst kunnen de gebruikte materialen voorzien van een PU Coating. Deze maakt het materiaal makkelijk reinigbaar en bovendien vuilafstotend.

GLAZEN WANDEN EN DEUREN

Glazen wanden zijn perfect om transparantie te behouden, maar men tevens de mogelijkheid biedt om in rust te werken. Glazen wanden zonder visuals, patronen of ets-look kunnen behoorlijk saai en ‘leeg’ zijn. Bovendien kan het wenselijk zijn om de ‘branding’ of de ‘wayfinding’ naar een hoger niveau te brengen. En in sommige situaties kunnen mensen tegen wanden of deuren aanlopen, dan is een goede doorloopbeveiliging gewenst. Als ontwerper kunt u gaan voor het strakke effect met alleen folie, of u kunt uw creativiteit de vrije loop laten door te werken met patronen, visuals, letters, logo’s, uitsparingen en creatieve combinaties van verschillende folies. Het creëren van een huiskamer-effect kan bijvoorbeeld heel goed met de textielfolie van MakeCover. Dit is een folie dat wordt aangebracht op een glazen wand, en eruit ziet én voelt als textiel of vitrage. U kunt een grof idee aanleveren, of een compleet uitgewerkt bestand. Hoe dan ook, MakeCover helpt, adviseert en ondersteunt op elk gewenst vlak. Het eindresultaat is altijd een mooi, creatief of functioneel ontwerp. 

‘In één klap de wanden, de plafonds, de glazen wanden en de bewegwijzering regelen? Dat kan met MakeCover als partner.’

WAYFINDING

Moet de vindbaarheid in een pand dik in orde zijn? Of verbeterd worden? MakeCover heeft een uitgebreid assortiment aan producten en oplossingen zodat er een functionele en mooie manier van wegaanduiding kan worden bedacht en gemaakt. In de verschillende mogelijkheden zijn de oplossingen die nauwelijks belastend zijn voor het milieu populair. Zo zijn er borden van karton, hout, natuursteen, aluminium en staal die zowel circulair als recyclebaar zijn en zo veel minder impact hebben. Wayfinding elementen kunnen overigens ook op een prachtige manier worden aangebracht op wanden, glazen wanden, vloeren en plafonds. MakeCover kan u helpen met het bedenken van een wayfinding concept, het ontwerpen van een grafische stijl, het ontwerpen van wayfinding elementen zoals borden, nummers, hangend, staand, etc, en uiteraard het aanbrengen van alle elementen.

 WELKE VOORDELEN?

Wilt u weten welke voordelen er voor u zijn om samen te werken met MakeCover wanneer het gaat om de afwerking van kantoren en gebouwen? Neem dan eens contact met ons op. Onder het genot van koffie of thee leggen we u graag aan de hand van voorbeelden uit hoe u kunt profiteren van onze samenwerking. 

Tekst & Fotografie: MakeCover

Gepubliceerd op2 april 2019 om 13:59