Terug
Deel deze spotlight

Nhow-Hotel Amsterdam RAI

Tekst
BeeldAlucol

Begin 2020 opent nhow-hotel Amsterdam RAI met maar liefst 650 kamers. Dit 91 meter hoge hotel tussen het congrescentrum RAI en de A10 ringweg in Amsterdam heeft 25 verdiepingen, is groot 37000m² exclusief parkeerplaatsen, waarvan 700m² meeting- en conferentieruimtes en het herbergt een televisiestudio, skybar, galerie, beeldentuin en een spa. 

Het gebouw is ontworpen door OMA (Office for Metropolitan Architecture). Het ontwerp, is gebaseerd op de driehoekige reclamezuil van de RAI. Door de drie op elkaar liggende driehoeken wijst het gebouw in vele richtingen, wat in het interieur is vertaald door de kamers op te delen in thema’s als Azië, Afrika en Zuid-Amerika. Dit komt terug door symbolen en andere elementen uit deze werelddelen te verwerken in het design.

De gevel is opgebouwd uit ca. 2500 geanodiseerde en eventueel gepolijste aluminium gevelelementen uitgevoerd in de naturel tint. Alucol heeft de gehele voorbehandeling en anodisatie van deze profielen verzorgt. Dit betreft in totaal bijna 37000m². Wij zijn trots op ons werk.

Gepubliceerd op3 december 2019 om 9:52