Deel deze spotlight

OASE AAN LICHT Met glazen schuifwanden en schuifbaar dak

Tekst
BeeldIttalum

Op ons Architecten Punt profiel geven wij een kijkje in een aantal projecten die wij - samen met architecten en aannemers - hebben gerealiseerd. Door ervaring en kennis te bundelen, worden de mooiste resultaten gerealiseerd!

DE WENS VAN DE KLANT

De opdrachtgever wilde een open, lichte plek creëren in de stijl van het huis, waar zij kunnen wonen, werken, loungen en genieten van de kleurrijke tuin met vogelvolière. Een uitdaging was dat de tuinkamer voorbij de gevel mocht komen, om zo optimaal te kunnen genieten. Daarnaast is de plek gebouwd op veengebied, welke steeds sneller zakt.

SAMENWERKING

De plannen voor een tuinkamer waren er al. De fundering was niet het moeilijkste, maar welk dak gaf nou de meeste voldoening? Omdat de tuinkamer in de zomer volop in de zon staat, wordt het in de tuinkamer snel heet. En welke constructie kan in de stijl van het huis zodanig sterk worden gebouwd? We hielpen de klant aan ideeën met een aantal schetsen en na enkele berekeningen, kon de gewenste tuinkamer met schuifdak gerealiseerd worden.

REALISATIE

Doordat het unieke glazen daksysteem open geschoven kan worden, kan de naar boven gestegen warme lucht, meteen de tuinkamer weer uit. Dit dak wordt aangestuurd door twee motoren. Hierdoor is het mogelijk om de ene helft dicht te laten en de ander open. Het glas laat heerlijk veel licht binnen en alles is open of dicht te zetten. Naast de kleuren die aansluiten op de stijl van het huis, zijn er nog een aantal persoonlijke toepassingen gedaan aan de hand van technische snufjes. Er hangt een heater met soundbar. Via een app kunnen de bewoners op afstand (handmatig) de zonwering in en uit laten. De fundering zorgt ervoor dat de tuinkamer op zijn plek blijft; via een trapje kom je in de lagergelegen (inmiddels als gezakte) tuin.

VIND EEN SPECIALIST

Bent u ook op zoek naar een samenwerking waarbij u kunt voldoen aan de wens van de klant? Laat een ervaren specialist dan in de ontwerpfase met u meedenken. Samen zorgen wij voor een subtiele integratie van hoge kwaliteit schuifdaken in uw project. Met een netwerk van lokale opgeleide specialisten in Nederland en België kunnen wij u overal bedienen.

Ittalum | Nederlandse producent schuifbare daken | +31 (0)228 54 21 94 | www.ittalum.nl

Gepubliceerd op18 juli 2022 om 9:00