Deel deze spotlight

Op naar een veiligere bouwplaats met oplossingen van BouWatch

Tekst
BeeldBouWatch

Helaas moeten we concluderen dat er nog steeds te veel ongelukken in de bouw- en infrasector gebeuren, soms zelfs met dodelijke gevolgen. Het vergroten van de veiligheid behoort daarom tot de topprioriteiten van de bouw- en infrasector. Omdat BouWatch wil bijdragen aan het veiliger maken van de bouwplaats is er specifiek daarvoor een passende oplossing ontwikkeld, Bouwplaats Check-in en optionele module Safety Check-in.

Het veiliger maken van de bouwplaats begint met weten wie er op de bouwplaats aanwezig is en of dit mensen zijn die hier ook daadwerkelijk mogen werken. Bouwplaatsregistratie is niet alleen van belang vanuit veiligheidsoverwegingen, maar ook vanuit de wet- en regelgeving (compliance) waaraan een (hoofd)aannemer moet voldoen zoals onder andere de Wet Keten Aansprakelijkheid (WKA) en de Wet Arbeid Vreemdelingen (WAV). Veel aannemers worstelen met hoe ze op een juiste manier de benodigde persoonsgegevens dienen te verwerken volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zonder al te veel administratieve rompslomp. Bouwplaats Check-in biedt hierbij de uitkomst.

Bouwplaats Check-in

Bouwplaats Check-in is een online systeem waarmee het registreren van arbeidskrachten eenvoudiger en efficiënter wordt. Op een gebruiksvriendelijke manier worden de identiteit, de arbeidsrelatie en de toegang van arbeidskrachten op de bouwplaats geregistreerd én gecontroleerd. De automatisch opgebouwde WKA-boom geeft een duidelijk inzicht welke medewerkers, onderaannemers, zzp’ers en uitzendkrachten op een project werkzaam zijn en in opdracht van wie. Door de registratie en de hieraan gekoppelde controles weet de (hoofd)aannemer wie er op de bouwplaats rondlopen en of ze er mogen zijn. Hierdoor ontstaat een veiligere werkomgeving en is er minder kans op boetes, omdat de administratie op orde is. Een ander groot voordeel van Bouwplaats Check-in is dat een reeds geregistreerde medewerker bij een volgend project van dezelfde (hoofd)aannemer niet opnieuw geregistreerd hoeft te worden.

Safety Check-in

De (hoofd)aannemer is verantwoordelijk voor de veiligheid op de bouwplaats en wil dat alle arbeidskrachten goed voorbereid de bouwplaats opgaan. Een belangrijk middel om de veiligheid op de bouwplaats te vergroten zijn eenduidige veiligheidsinstructies, het liefst in de eigen taal van de arbeidskracht. Met Safety Check-in worden de veiligheidsinstructies en projectintroductie online in meerdere talen aangeboden. Dit zorgt voor beter begrip van de instructies en bespaart kostbare tijd op de bouwplaats. Optioneel kan er ook nog een kennistest afgenomen worden en kan automatisch worden gecontroleerd of GPI en VCA certificaat in orde zijn, zodat er gegarandeerd alleen goed geïnstrueerde arbeidskrachten op de bouwplaats komen.

BouWatch

BouWatch biedt innovatieve totaaloplossingen op het gebied van tijdelijke beveiliging, toegangscontrole, aanwezigheidsregistratie en veiligheid. Of het nu gaat om het beveiligen van een bouwplaats, parkeerterrein, rijplaten, energiecentrale, wind- en zonneparken of andere buitenlocaties, BouWatch heeft altijd een passende oplossing. Bel 088 –voor een vrijblijvend beveiligingsadvies of kijk op www.bouwatch.nl om te zien hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Gepubliceerd op28 mei 2020 om 8:48