Terug

Pavillon de la mobilite. Het schiereiland van Grenoble is voorzien van een 'duurzame' parkeergarage.

Tekst
BeeldAlucol

Het mobiliteitspaviljoen is afgelopen jaar in gebruik genomen. Gelegen in het hart van het eiland Cambridge op de Zac de la Presqu’ile, heeft het parkeerterrein een capaciteit van 475 plaatsen, waarvan tien gereserveerd voor elektrische voertuigen. De metropool streeft er naar om met dit gebouw een voorbeeld te stellen: “een gedeelde, innovatieve en ecologische ruimte voor mobiliteit”. Dit ‘mobiliteitspaviljoen’ heeft als doel het gedeelde gebruik van de auto aan te moedigen en te ondersteunen, en tegelijkertijd alternatieve manieren van reizen te promoten. Alucol heeft het aluminium strekmetaal op deze gevels geanodiseerd in zowel naturel (VOM1) als in Champagne (A3) kleur. Het totaal van 5000m² geveloppervlak dat voorzien is van een 20µ laagdikte. Onze klant heeft de constructies vooraf in elkaar gelast tot een kant en klaar gevelelement, zodat deze na onze oppervlaktebehandeling direct in het gebouw geplaatst konden worden.

Waarom dit gebouw van 11 miljoen euro op het schiereiland? Eenvoudig omdat de stedelijke dichtheid van deze sector naar verwachting zal verdubbelen in 2025, volgens de schattingen van de metropool. Het doel is om in dit perspectief het aantal auto’s vast te houden aan het aantal parkeerplaatsen.

Dit gebouw is een project waarop de stad Grenoble en de metropool trots zijn: het is multifunctioneel en milieuverantwoord. “De stad Grenoble en de metropool versterken via deze parking hun reputatie van Ecocity".

Tekst & Fotografie: Alucol

Gepubliceerd op27 maart 2019 om 15:39
Adres
Soerendonck 3
6086 BW Neer