Project in the picture: unieke trap in de monarch tower

Tekst
BeeldAalbers Wico BV

Binnenkort verhuist Neptune Energy naar de iconische ‘Monarch Tower’ in Den Haag, waar het drie verdiepingen betrekt. Om deze verdiepingen met elkaar te verbinden, maakten en plaatsten wij in opdracht van bedrijfsmakelaar Solved. een stalen wenteltrap. Een bijzonder project, in meerdere opzichten.

Op de eerste plaats is het natuurlijk al bijzonder om verschillende verdiepingen achteraf met een trap te verbinden; normaal gesproken gebeurt dat al bij de bouw. Daarnaast is ook de trap zelf een bijzondere verschijning. Een enorme stalen wenteltrap van zesduizend kilo, afgewerkt met een speciale metallic poedercoating. En tot slot had ook de plaatsing heel wat voeten in aarde.

Midden in het centrum van Den Haag werd de omgeving tijdelijk afgezet, zodat we de constructie in delen omhoog konden takelen. Dat gebeurt altijd al met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, maar vanwege die speciale poedercoating was het nu extra oppassen geblazen. Want in tegenstelling tot een trap die met een standaard lak is afgewerkt, konden we dit exemplaar achteraf niet zomaar even bijwerken. Kortom: om meerdere redenen een project waar we trots op zijn!

geen traditioneel kantoor, maar een ‘habitoor’

Voor de liefhebbers ook leuk om te vermelden: het nieuwe thuishonk van Neptune Energy is ontworpen als ‘Habitoor’. Een concept dat Casper Schwarz Architects heeft ontwikkeld om kantoorinterieurs post-covid meer als ’thuis van de organisatie’ dan als traditionele werkomgeving in te richten. In de preview hieronder zie je hoe de architect dat voor zich ziet.

Gepubliceerd op16 augustus 2021 om 11:04
Adres
Postbus 11
3927 ZL Renswoude
Contact
Hans Zandberg