Deel deze spotlight

Project Krinkels Breda

Tekst
BeeldGlassolutions Nederland

De Krinkels Groep kreeg van de gemeente de mooie locatie toegewezen, met als voorwaarde dat het gebouw beeldbepalend zou worden.

Paul de Ruiter Architects ontworp dit prachtige transparante en duurzame hoofdkantoor dat naadloos overgaat in de zorgvuldig aangelegde natuurlijke omgeving van het landgoed. Centraal in het ontwerp staan een stressvrije omgeving, een aangenaam binnenklimaat en vooral het welzijn van de medewerkers.

"De kracht van het energiezuinige gebouw schuilt in de eenvoud, de transparante glazen gevel en de rijk begroeide daken."

Het gebouw bestaat uit twee lagen. Het entree leidt naar een cirkelvormig atrium met groot rond dak dat vrij spel biedt aan natuurlijk daglicht.

Concave/convex beglazing

In de buitengevels zijn zowel hol als bol gebogen zonnewarmte werende COOL-LITE XTREME 70/33 ruiten toegepast. Bij zonnewarmte werend isolatieglas bevindt de coating zich op positie 2 (de spouwzijde van de buitenruit). Vooral het productieproces om dit type hol (concave) te buigen, én zonder vertekening in het glas, is in verband met het niet beschadigen van de coating, zeer bijzonder. Een proces waarin Glassolutions Nederland al heel wat jaren in gespecialiseerd is. Met veel trots kijken zij terug op het fantastische eindresultaat dat door expertise, communicatie en goede samenwerking tot stand is gekomen

Architect : Paul de ruiter Architects, Amsterdam

Opdrachtgever : Krinkels Groep, Breda

Gevelbouwer : Van Iersel Geveltechniek, Made

Gepubliceerd op21 mei 2021 om 0:00