Deel deze spotlight

Project Strijp-T in Eindhoven

Tekst
BeeldNophadrain BV

Aan de Zwaanstraat in Eindhoven ligt bedrijventerrein Strijp-T waar vol energie ondernemingen uitdagingen aangaan. Binnen dit project wordt ook gebruik gemaakt van Nophadrain Groendaksystemen.

Der Kinderen Hoveniers zal hier in het bijzijn van een van onze adviseurs een Nophadrain Intensief Groendaksysteem van 2200 m² aanleggen. Het ND 4+1h Drainagesysteem, de ND WSM-50 Waterreservoirplaten en het ND DGS-I Substraat Intensief vormen dit intensieve groendaksysteem.

Het oude Philips-fabrieksterrein Strijp-T ondergaat mede hierdoor een ingrijpende vernieuwing en wordt duurzamer en groener. De blikvanger, het gebouw TQ, krijgt huurders van velerlei aard.

Intensieve groendaken zijn vergelijkbaar met bodemgebonden groenvoorzieningen, zoals tuinen en parklandschappen. De vegetatie heeft veel behoefte aan water en heeft regelmatig onderhoud nodig. De vegetatie bestaat uit gazons, heesters en bomen en kan eenvoudig gecombineerd worden met begaanbare en berijdbare verhardingen.

Voordelen Nophadrain Intensief Groendaksysteem:

  • Optimaal ruimtegebruik
  • Vermindering van de belasting van het riool
  • Tegengaan van het hitte-eilandeffect
  • Bescherming van het dakbedekkingssysteem

Onze intensieve groendaksystemen worden compleet geleverd- van wortelwerende folie tot de vegetatiedragende laag. Het is het duurzame systeem voor het aanbrengen van volwaardige tuinen en parklandschappen op daken met bomen, heesters, gazons en waterpartijen.

Gepubliceerd op11 september 2018 om 12:24