Deel deze spotlight

Renoveer en isoleer eenvoudig naar nieuwbouwnorm

Tekst
BeeldAirflex Isolatiefolie

Woningstichtingen en bouwbedrijven zetten samen een slimme manier van isoleren in: IsoSlim van Airflex. Deze isolatiemethode is een ketensamenwerking tussen specialistische know how op isolatiegebied én duurzaamheid met leveranciers die daarbij aansluiten. Dit team behaalt in bijvoorbeeld een zolder met gemak een Rc 6. Zo behaal je bij renovatie toch een nieuwbouwwaarde in de bouwschil en ben je voorbereid op een energie neutrale toekomst.

Wat is IsoSlim van Airflex?

IsoSlim is een isolatiemethode. Optimaal isoleren binnen budget, weinig overlast voor de bewoner en circulariteit zijn een van de uitgangspunten. Daarnaast is het ook een samenwerking tussen professionals. Ideaal voor bijvoorbeeld groot vastgoedbeheerders maar natuurlijk ook individueel toe te passen bij particuliere woningen.

De zolder en kruipruimte zijn dé plekken in een huis waar grote energiebesparingen te behalen zijn. Met een Airflex reflecterende isolatiedeken behaal je, betaalbaar, een hoge Rc in een bestaande constructie. Airflex producten zijn 100% recyclebaar, zonder gebruik van chemicaliën en staan vermeld in de BCRG databank.

Robin Schmidt is bij Van Asperdt Onderhoud & Beheer de projectleider van mutatiewoningen van Woningstichting Sint Trudo te Eindhoven:

‘Hoge Rc waardes behalen in een bestaande constructie van 60 jaar oud verlengt de levensduur van woningen enorm en zo heeft een corporatie een behoorlijk slag gemaakt in het verduurzamen. We werken met een soort dekentje van reflectiefolie en gerecyclede PET genaamd Airflex-Expert50. Voor Trudo wordt de zolder afgewerkt met gisplaat zodat we het schilder-klaar opleveren. In mijn calculatieschema zag je al gauw dat deze methode de meest betaalbare met de hoogste Rc was. Dan is het geen moeilijke keuze toch?’

Meer weten?

Bel +31-73-5510533 of mail info@airflex.nl

Tekst | Fotografie: Airflex

Gepubliceerd op11 december 2019 om 10:12
Adres
Australiëlaan 10
5232 BB 's Hertogenbosch