Deel deze spotlight

Rust tijdens het eten.

Tekst
BeeldAkoestiek Comfort

Restaurant Klein Hartenstein in Oosterbeek, samen met het naastgelegen Airborne Museum rond de Slag om Arnhem in september 1944 gebruikt als hoofdkwartier voor de 1st Britisch Airborne Division, is sinds 2018 eigendom van Dennis Richter Uitdenbogaardt. Naast de kaart heeft deze sterrenkok ook het interieur onderhanden genomen. Zijn gasten reageren enthousiast op beide vernieuwingen. Alleen de akoestiek liet in eerste instantie te wensen over.

De verf in dit monumentale pand aan de Utrechtseweg in Oosterbeek was bij wijze van spreken nog niet droog toen ik het eerste telefoontje kreeg’, vertelt Gijs van Wijk, eigenaar van Akoestiek Comfort™. ‘Met name bij een volle bezetting nam het geluidsvolume in het restaurant op een onaangename wijze toe. Eeuwig zonde, want dit restaurant heeft een geweldige ambiance. De open restaurantruimte bestaat uit verschillende verdiepingen: de begane grond met een hoogte van zo’n vier-en-een-halve meter, de entresol en de private diningruimte. Deze separate delen krijgen veel geluid te verwerken vanuit de andere ruimtes, met name wanneer er groepen komen lunchen of dineren.

Om dit geluid te absorberen -uiteraard zonder het karakter van de ruimtes te verstoren- en een prettiger eetomgeving te creëren, hebben we gekozen voor toepassing van een verdekt systeemplafond -Rockfon System T24 X TM-. Dit is een volledig verdekt plafondsysteem waarmee een elegante, ononderbroken uiterlijk wordt gecreëerd. Als plafondplaat is de Rockfon Blanka met absorptieklasse A toegepast.’

‘Dit plafond is naast een geweldige oplossing voor ongewenst geluid tevens een esthetische verbetering. De leidingen die voorheen direct zichtbaar langs het betonnen plafond liepen, zijn volledig weggewerkt. Het strakke plafond heeft bovendien een positief effect op de lichtopbrengst.En de gasten? Zij genieten in alle rust van hun maaltijd en gezelschap.’

Akoestiek Comfort™ richt zich op het verbeteren van de akoestiek binnen kantoor-, zorg- en horecaomgevingen. Hiervoor zet de expert uit Alphen aan den Rijn onder meer akoestische sluizen en absorberende panelen in. Wat de middelen naast hun akoestische waarde gemeen hebben? Ze zijn esthetisch zeer verantwoord. Akoestiek Comfort™ brengt rust in de tent. Akoestiek Comfort zet producten in die in staat zijn het akoestisch probleem gegarandeerd op te lossen.

Tekst: Marieke Pool | Fotografie: Rob Groen

Gepubliceerd op26 februari 2019 om 15:29
Adres
Hoorn 234
2404 HK Alphen aan den Rijn