Deel deze spotlight

Screens als modern alternatief voor uitvalschermen

Tekst
BeeldXYTO Media

Bij het ontwerpen van moderne gebouwen is het belangrijk om zowel rekening te houden met de functionaliteit als met de esthetiek. Zonwering is een mogelijk onderdeel van het ontwerp, waarbij wordt gezocht naar effectieve oplossingen die goed passen bij de strakke architectuur. In dit artikel wordt besproken waarom screens steeds vaker als alternatief worden gebruikt voor traditionele uitvalschermen. Wat maakt deze vorm van zonwering zo populair?

Flexibiliteit in ontwerp en functie

Een van de belangrijkste voordelen van screens ten opzichte van uitvalschermen, is de flexibiliteit. Screens kunnen gemakkelijk worden geïnstalleerd op verschillende soorten ramen, waaronder grote raampartijen en schuifpuien. Het design is een stuk compacter en neemt daarom minder ruimte in beslag. Bovendien kunnen de screendoeken worden bediend met een afstandsbediening of zelfs worden geïntegreerd met een smart home systeem. Hierdoor hebben gebruikers volledige controle over de gewenste hoeveelheid (zon)licht en privacy.

Strakke en moderne uitstraling

Screens staan bovenal bekend om hun strakke en moderne look. Dit sluit natuurlijk erg mooi aan bij veel hedendaagse architectuur. Het is mogelijk om de zonwering op maat te laten maken en zelf de kleur, afwerking en mate van transparantie te bepalen. Op de website van Degalux International kun je hier meer informatie over vinden en direct de kosten bekijken.

Effectieve zonwering

De zonwerende doeken zijn erg effectief en helpen de temperatuur in een woning of gebouw te reguleren. Door de zonnestralen te blokkeren voordat ze het glas bereiken, kunnen screens helpen om koelkosten te verlagen. Dit kan vooral belangrijk zijn voor gebouwen met grote ramen en veel glas, waar zonnewarmte in de zomerperiode vaak een groot probleem is.

Privacy en bescherming tegen insecten

Naast effectieve zonwering bieden screens ook meer privacy en bescherming tegen insecten. Het fijne gaas van de screens houdt nieuwsgierige blikken buiten, terwijl het toch mogelijk blijft om van binnen naar buiten te kijken. Zelfs als het doek helemaal omlaag is, ontstaat er geen ‘opgesloten’ gevoel. Dit is bij het gebruik van rolluiken bijvoorbeeld wel het geval. Daarnaast fungeren de doeken als barrière tegen insecten. Dit maakt ze ideaal voor woningen/kantoorpanden in gebieden met veel muggen en vliegen. Niets is er zo vervelend als werken of dineren met gezoem in je oren.

Al met al zijn screens een goed alternatief voor traditionele uitvalschermen. Met hun strakke ontwerp, flexibele functionaliteit en effectieve zonwering zijn ze een populaire keuze geworden in de moderne architectuur. Natuurlijk blijft het uitvalscherm ook zijn eigen charme hebben en zal het niet zomaar uit het straatbeeld verdwijnen.

Gepubliceerd op7 mei 2024 om 9:38
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga