Deel deze spotlight

Soundblox; geluidabsorptie in de gevel

Tekst
BeeldSoundless Acoustics International

In een flatgebouw aan de provinciale weg in Aalsmeer zorgen Soundblox in de gevel voor een aangenaam akoestisch klimaat in de openbare ruimte. De architect koos voor een glazen gevel om de bewoners te beschermen tegen het geluid van voorbijrijdend verkeer en uitlaatgassen. Het ziet er prachtig uit maar de akoestisch vormt dit een grote uitdaging. Soundblox biedt uitkomst!

Het probleem met de akoestiek is hiermee op een uitstekende manier opgelost. Zonder adequate geluiddempende oplossing zou het geluid namenlijk ongehinderd reflecteren tussen de glazen buitengevel en de binnengevel waardoor een onleefbaar akoestisch klimaat zou ontstaan. Hoe los je dat op zonder concessies te doen aan de esthetische vormgeving? In dit specifieke geval koos de architect voor een oplossing met Soundblox en bleken deze concessies niet nodig te zijn!

Ook in een volledige buitengevel kunnen Soundblox een perfecte oplossing bieden door hun uitstekende weersbestendigheid. Met Soundblox kan de oplossing voor zowel geluidabsorptie als geluidisolatie bieden. Ook de brandveiligheid is daarmee goed op orde!

Een hardnekkige misvatting bestaat dat je in een buitensituatie geen geluidabsorptie nodig hebt! Echter, onder een afdak of in parkeergarages, (buiten)zwembaden en schoolpleinen, waar hinderlijke flutterecho’s het spelen een stuk minder leuk maken, is een geluidsabsorberende oplossing zeker geen overbodige luxe.

Gepubliceerd op22 november 2022 om 0:00