Deel deze spotlight

Soundblox in Erasmus Universiteit Rotterdam

Tekst
BeeldSoundless Acoustics International

Bij de renovatie van het Sanders Gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam in 2016 zijn in de collegezalen, na 40 jaar, opnieuw Soundblox toegepast, een logische keuze gezien de decennia lange ervaring van de universiteit met de geoptimaliseerde ruimteakoestiek en de sterk verbeterde spraakverstaanbaarheid in de collegezalen.

Bij de laatste renovatie in 2016 zijn Soundblox na ca. 40 jaar opnieuw toegepast. De nostalgische foto toont een college met professor en studenten eind jaren '70/Begin jaren'80. Daarnaast zien we een eigentijdse variant met een vrouwelijke professor, hetgeen het veranderende tijdsbeeld weergeeft. Eén ding blijft echter hetzelfde, nl. de tevredenheid met de geluidsabsorberende oplossing waardoor de spraakverstaanbaarheid geoptimaliseerd is en de professor tot in de achterste rij prima te volgen is. Soundblox zorgen er tevens voor dat in de naastgelegen collegezalen geen geluidsoverlast wordt ervaren.

Hinderlijke nagalm wordt zodanig gereduceerd zodat de docent overal in de ruimte goed verstaanbaar is en er een prettige geluidsbeleving ontstaat, maar ook omdat de aandachtcurve van studenten wordt verlengd.

Geluidsabsorptie is essentieel, zeker in collegezalen, klaslokalen en andere ruimtes waar kennisoverdracht plaatsvindt. Een ruimte met goede akoestische kwaliteiten en een optimale spraakverstaanbaarheid heeft direct effect op de leerprestaties.

Soundblox akoestische betonblokken zijn speciaal ontworpen om de nagalm in een ruimte te reduceren en de spraakverstaanbaarheid te vergroten. Soundblox akoestische blokken zijn een ideale oplossing om de geluidsabsorptie te integreren in een robuuste stabiele (scheidings)wand, die ook nog eens hoog kan worden opgebouwd.

Met Soundblox is het opnieuw gelukt een gevoel van rust te creeëren, niet alleen vanwege de prettige geluidsbeleving maar ook vanwege het aspect. Door de combinatie van heldere en neutrale kleuren en aandacht voor de akoestiek werd een comfortabele leeromgeving gerealiseerd, waar de studenten zich optimaal kunnen concentreren. En de Erasmusuniversiteit is weer klaar voor de volgende 40 jaar!


Gepubliceerd op1 december 2022 om 0:00