Deel deze spotlight

STIKSTOF PROBLEEM?

Tekst
BeeldNelskamp dakpannen

ClimaLife dakpannen helpen!

Daar waar Stikstof berekeningen benodigd zijn voor de stikstofdepositie nabij Natura-2000 gebieden, worden nu alleen de waardes van de Bouwfase mee genomen door het aantal transportbewegingen en uitstoot van het materieel na te gaan. Simpelweg omdat de software niet is uitgebreid met producten die toegevoegde waarde leveren.

Juist die innovatieve producten zijn nodig voor de Gebruikersfase en bepalend of de leefomgeving er blijvend op vooruit gaat. De doelstelling is ook niet om alleen aan een eis te voldoen, deze moet juist gericht zijn op onze schone lucht voor nu en in de toekomst. De schaduwkosten van ClimaLife lucht reinigende dakpannen zijn het laagste in vergelijk met álle dakbedekking materialen en daardoor heeft de ClimaLife dakpan de minste milieubelasting (milieu klasse1a)

Betondakpannen reduceren sowieso de CO2 uitstoot maar wanneer de dakpannen ook nog eens minder gewicht hebben, zijn meer dakpannen te laden op 1 vrachtwagen en zijn er dus minder vrachtbewegingen nodig. Hiervoor is de EasyLife beton dakpan ontwikkeld met een gewichtsbesparing van maar liefst 30%. Dat kan zeker meewegen wanneer de stikstofdepositie berekend moet worden in de Bouwfase!

Projectgericht is het nu mogelijk om beide te combineren, dus de lichtere Easy-Life dakpan met de lucht reinigende ClimaLife afwerking n dat zowel in gegolfde modellen als de vlakke betonpan Planum.

Gepubliceerd op2 april 2021 om 11:48
Adres
Waldweg 6
46514 Schermbeck
Germany
Contact
Harold Kock