Deel deze spotlight

Tips voor een stijlvolle tuin à la 2022!

Tekst
BeeldXYTO Media

Kan jouw tuin wel een opknapbeurt gebruiken? Dan ben je aan het goede adres! In dit artikel lees je namelijk alles over de tuintrends van 2022. Zo weet jij waar je in het voorjaar mee aan de slag kunt om een stijlvolle en bijtijdse tuin te creëren!

1. Buitenleven

De tuin is tegenwoordig een volwaardige ruimte van het huis. We laten binnen zelfs zoveel mogelijk in buiten overlopen. Zowel op het gebied van stijl als van comfort. Op gigantische eivormige barbecues laten we urenlang vlees en groenten garen om vervolgens al onze familieleden en vrienden, tezamen aan een lange tuintafel, te verblijden met een overheerlijke maaltijd, waarna we uitgebreid uitbuiken op hoogwaardige teak tuinstoelen met heerlijk zachte kussens.

2. Botanisch

Alhoewel onze levens alsmaar luxer worden, zijn we niet te beroerd om zo nu en dan onze handen eens flink uit de mouwen te steken. Het liefst toveren we onze moderne tuin om tot een ware hortus botanicus. En dat is niet gek: een groene omgeving maakt blij, ont-stresst en motiveert. We maken het graag zo kleurrijk mogelijk. Veldbloemen zijn weer helemaal terug van weggeweest en worden volop geplant in borders of een bonte diversiteit een bloempotten.

3. Duurzaam

Het zal geen verrassing zijn: de moderne tuin, is een duurzame tuin. Zo kiezen we graag voor houten tuinmeubels gemaakt van hout dat is hergebruikt of afkomstig is uit duurzaam bosbeheer en kiezen we sowieso vaker voor materialen die een lange levensduur hebben. Ook gaan we graag zelf aan de slag: we maken ruimte voor kleurrijke bloemen en planten, knutselen onze eigen insectenhotels in elkaar of leggen een groen dak aan op de schuur.

4. Wellness

In 2022 maken we van onze tuin een wellnesstuin. Een plek om volledig te kunnen ontsnappen aan het alledaagse leven en helemaal tot rust te kunnen komen. Je herkent deze trend aan zachte kleuren, organische vormen en weelderige beplanting. Maak de ontspanning compleet met een luxe loungeset, ligbed en een jacuzzi of hottub. Zie jij jezelf al zitten met een lekker drankje in de hand?

Gepubliceerd op12 januari 2022 om 10:02
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Bo van der Meij