Deel deze spotlight

Toekomstbestendig en slank bouwen

Tekst
BeeldKingspan Insulation Nederland

Vooruitstrevende technologieën met energiebesparing als uitgangspunt. Dat is Kingspan. Onderdeel van dit van oorsprong Ierse familiebedrijf in bouwproducten is Kingspan Insulation, marktleider op het gebied van isolatie. Kingspan Insulation voorziet klanten in de bouwsector van hoogwaardige hardschuim isolatie. Het mondiaal opererende bedrijf heeft focus op innovatie, duurzaamheid, veiligheid en meer ruimte voor design en inspiratie. Het resulaat is hardschuim isolatieplaten met hoge thermische prestaties en een vezelvrije kern. 

‘De toenemende eisen inzake energieprestaties -denk aan BENG en NOM- vragen om goede energetische oplossingen. Wanneer je de ambitie hebt om toekomstbestendig te bouwen, ga je voor de Kooltherm® K108 Plus Spouwplaat. Deze zeer dunne isolatieplaat met hoge thermische prestaties levert zowel meer daglichtopbrengst als ontwerpvrijheid op. Tel daar de extra verkoop- of verhuurbare vierkante meters bij op en je bent overtuigd,’ vangt Business Development Director Kooltherm® Arjan van Gils aan. 

'Isolatie aanbrengen doe je maar één keer. Daar moet je de rest van je leven mee doen.'

VOOR (ONEFFEN) SPOUWMUREN

De Kooltherm® K108 Plus Spouwplaat is een gemakkelijk te verwerken dunne isolatieplaat met een ongekend hoge isolatiewaarde. Deze verbeterde versie van de Kooltherm® K8 Plus Spouwplaat is licht van gewicht en aan twee zijden voorzien van aluminiumfolie met aan een zijde 20 millimeter minerale wol. Dit zorgt voor een goede vochtregulatie waardoor er geen risico’s ontstaan voor het insluiten van vocht gedurende de levensduur van het gebouw. De Kooltherm® K108 Spouwplaat is een unieke hoogwaardige hardschuim isolatieplaat met een lambdawaarde van 0,018 W/m·K. Een geweldige prestatie met enorm slank materiaal!

‘Oude spouwmuren in renovatieprojecten hebben vaak een oneffen binnenblad. De Kooltherm® K108 Plus Spouwplaat met minerale wol vangt deze oneffenheden moeiteloos op. Datzelfde geldt voor lastige details welke soms voorbij komen bij kozijnankers en vloeren. Bij renovatieprojecten heeft de geringe dikte van de plaat bovendien een extra voordeel t.o.v. andere isolatie alternatieven, omdat de nieuwe isolatie vaak op de bestaande fundering geplaatst moet worden. En daar heeft men doorgaans te maken met een geringe ruimte. Kooltherm® K 108 Plus Spouwplaat biedt de flexibiliteit van minerale wol en de hoge isolatieprestatie van een hardschuim,’ vervolgt Van Gils. ‘Ook de specie- of lijmbaarden die voorkomen in nieuwbouwprojecten worden volledig ingesloten door de minerale wol op de isolatieplaat. Kies je voor dit product, dan weet je zeker dat je goed zit. Dat vindt onder meer BAM Wonen ook. BAM Wonen realiseert kwalitatief hoogstaande nieuwbouwwoningen en werkt in veel projecten met dit isolatiemateriaal. Hiermee is de eindgebruiker verzekerd van een optimaal geïsoleerde woning.’

'Ja, alternatieven zijn er altijd, maar Kooltherm is het slankste materiaal op de markt’

MEER RUIMTE MET DEZELFDE BUITENMAAT

Ik noemde het al even: de verbeterde producteigenschappen zorgen voor dezelfde isolatiewaarde met een relatief dunne plaat. Hiermee kun je met dezelfde buitenmaten een grotere woning creëren. Die ruimte is pure winst. En ja, er zijn alternatieven, maar als je voor kwaliteit en ruimtebesparing gaat, dan is Kooltherm als slankste materiaal op de markt alsoluut de beste keus,’ zegt Van Gils. ‘Uitvoerende partijen kiezen steeds vaker voor producten die meer zekerheid bieden. Hiermee elimineren ze bepaalde uitvoeringsrisico’s en zijn ze zeker van de gewenste kwaliteit. Vergelijk het met winterbanden onder de auto. Hiermee loopt je in winterse omstandigheden minder risico. Met Kooltherm® ben je zeker van blijvend thermisch rendement. Isolatie aanbrengen doe je maar één keer. Daar moet je de rest van je leven mee doen. Denk er goed over na, maak een bewuste keuze.’ 

Tekst: Marieke Pool | Fotografie: Keesnan Dogger

Gepubliceerd op5 april 2018 om 10:55