Deel deze spotlight

Twee productinnovaties van Arpa Industriale hebben de prestigieuze Iconic Awards 2021 van

Tekst
BeeldArpa Nederland BV

Bloom-technologie voor Arpa HPL en FENIX NTM® wonnen de titel “Best of Best” in de categorie Innovatief materiaal, terwijl de nieuwe VIS-technologie werd bekroond als “Winnaar” in dezelfde categorie.

Bloom is de op lignine gebaseerde technologie, gecreëerd door de afdeling R&D van het bedrijf voor het vergroten van het gebruik van natuurlijke grondstoffen in de kern van Arpa HPL en FENIX NTM. De producten van Arpa zijn gemaakt van papier en thermohardende hars gebaseerd op fenol. Met Bloom wordt ligninetechnologie geïntroduceerd voor het met 50% aanzienlijk reduceren van de hoeveelheid fenol in de hars.

Dit is de vierde prijs die Bloom-technologie heeft ontvangen na de Materialpreis 2020, de ADI Design Index 2020 en de Interzum Award “Best of Best” 2021.

De VIS-technologie voor hoogwaardige oppervlakken van Arpa werd ook “Winnaar” in de categorie Innovatief materiaal van de Iconic Awards 2021. Dit bewerkte oppervlak heeft een hogere slijtweerstand dankzij het gebruik van minerale bestanddelen. Aangezien het ook organische componenten bevat, is de tactiele ervaring van de texturen eveneens verbeterd.

Arpa Industriale won zijn eerste Iconic Award in 2016, toen FENIX NTM werd benoemd als "Best of Best."

De Iconic Awards worden jaarlijks georganiseerd door de German Design Council, een van ‘s werelds meest toonaangevende expertisecentrain communicatie en kennisoverdracht binnen de sectoren van ontwerp, merkontwikkeling en innovatie.

Gepubliceerd op4 januari 2022 om 0:00