Deel deze spotlight

V-Ray 6 for SketchUp uitgebracht door Chaos

TekstDesign8 bv
BeeldChaos

Ontwikkelaar Chaos heeft de nieuwste versie van hun renderapplicatie V-Ray for SketchUp op de markt gebracht. Geïnteresseerden kunnen via importeur Design8 bv gebruik maken van een extra lange proefperiode inclusief gratis onboarding training.

Nieuwe functionaliteiten

V-Ray 6 for SketchUp bevat de volgende verbeteringen:

Directe uitwisseling tussen V-Ray & Enscape

Zet met V-Ray 6 direct realtime scènes uit renderapplicatie Enscape (recent samengegaan met ontwikkelaar Chaos) om en maak deze zo fotorealistisch mogelijk. Doordat Enscape materialen, objecten en licht ondersteunt, blijven alle ontwerpbeslissingen tijdens de verschillende ontwerpstadia behouden. Dit zorgt voor een soepele samenwerking tussen ontwerpers en visualisatie-experts.

Procedurele wolken

Voeg aan elke scène een passende wolkenlucht toe, zonder uren te hoeven browsen door HDRI bibliotheken. Het nieuwe procedurele wolkensysteem is een flexibele en geheugen-efficiënte manier om elk type wolkenlucht te creëren en die te animeren voor indrukwekkende timelapse presentaties.

V-Ray Enmesh

Maak complexe geometrische patronen op objectoppervlakken om bv. panelen, hekken en stoffen te maken op een geautomatiseerde en geheugen-efficiënte manier.

Eindig koepellicht

Verfijn de schaal en voeg diepte toe aan de omgeving van projecten bij het gebruik van (op afbeeldingen gebaseerde) verlichting met de nieuwe V-Ray Dome Light modus.

Afstandstextuur

Varieer effecten zoals verplaatsing of procedurele vacht op basis van nabijheid voor een realistische correlatie tussen de elementen in een scène. Creëer een goed begaanbaar pad door een gazon of vorm donkere vlekken onder regenpijpen.

Betere doorschijnende materialen

Render doorschijnende materialen zoals mat glas sneller met de verbeterde “subsurface scattering mode” van het V-Ray Materiaal.

Verbeterde vuiltextuur

Plaats vuil met een hogere precisie door objecten toe te voegen of uit te sluiten.

Iriserende materialen

Creëer eenvoudiger iriserende materialen, zoals zeepbellen en olievlekken met de nieuwe “Thin Film” optie.

Nauwkeurigere reflecties

Geef metalen en ruwe reflecterende materialen nauwkeuriger weer dankzij een nieuwe techniek voor energiebehoud.

Pauzeer renders

Pauzeer en hervat renders op elk gewenst moment.

Asset tags

Groepeer assets met behulp van het nieuwe tag-systeem in de Asset Editor om de organisatie van scènes in complexe projecten te verbeteren.

ACEScg-kleurbeheer

Profiteer van een breder kleurenpalet voor het uitvoeren van renders met de industriestandaard ACEScg-kleurencodering.


Gratis uitpRoberen INCL. training!

Geïnteresseerden kunnen via importeur Design8 bv op www.v-ray.nl/versie 6 gebruik maken van een extra lange proefperiode inclusief gratis onboarding training.


Beschikbaarheid

Voor alle gebruikers met een geldig abonnement betreft het een gratis upgrade. Gebruikers met een verouderde licentie kunnen zich wenden tot hun wederverkoper of importeur Design8 bv.


Gepubliceerd op6 oktober 2022 om 0:00