Boon Edam draaideur bij VAN DER VALK HOTEL ZUIDAS
Deel deze spotlight

Van der Valk Hotel Zuidas

Tekst
BeeldBoon Edam

Dit gloednieuwe Van der Valk hotel van 26.000 m2 is gelegen in de Amsterdamse Zuidas en, behoort tot het label ‘Valk Exclusief’. Het hotel heeft 238 kamers, plek voor 143 auto’s, twee restaurants en congresfaciliteiten. Het driehoekige gebouw dat pal naast de A10 ligt, is ontworpen door Wiel Arets Architects (WAA).

Het hotel heeft een hoogte van maar liefst 55 meter en de onderste verdiepingen van het gebouw zijn aangepast naar de driehoekige vorm van de kavel. De bouw van dit hotel kende veel uitdagingen, zo moest de sloot worden verlegd en was een ondergrondse parkeergarage niet mogelijk vanwege de kabels en leidingen in de grond. Daardoor is er gekozen om de eerste vier verdiepingen te voorzien van parkeerplekken. Het voordeel hiervan is dat alle hotelkamers boven de A10 uitsteken.

De lobby op de begane grond leidt de gasten naar de vijfde verdieping, waar zich de hoofdlobby, de incheck-balie en twee restaurants bevinden. Vanuit de hoofdlobby heb je uitzicht in alle richtingen, ook krijg je uitzicht op een groene muur met een nieuwgebouwde gracht ervoor, deze lijkt vanuit de lobby op een tuin. Grenzend aan de hoofdlobby bevindt zich een uitgestrekt terras met uitzicht over Amsterdam.

Tijdens de bouw van het Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas was duurzaamheid een belangrijk aspect waarbij onder andere het BREEAM Outstanding certificering is toegekend. Dit certificaat is het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat. De twee ruim 3,5 meter hoge Tourniket draaideuren van Boon Edam passen niet alleen perfect in het design van het gebouw, maar bieden daarnaast ook een grote bijdrage aan de energiebesparing met hun ‘altijd open, altijd gesloten'-principe.

Gepubliceerd op31 januari 2022 om 0:00
Adres
Ambachtstraat 4
1135 GG Edam