Deel deze spotlight

Waarom is een kunststof dakkapel het overwegen waard?

Tekst
BeeldXYTO Media

Van de buitenkant van de woning gezien lijkt een dakkapel niet altijd een groot verschil te maken, maar dat is binnen wel anders!

Dus is een dakkapel het overwegen waard? Als je het aan ons vraagt wel. En zeker een kunststof dakkapel! Wij leggen je graag uit waarom.

De voordelen van een (kunststof) dakkapel

Je kiest voor een dakkapel op je woning omdat je meer licht en / of meer ruimte nodig hebt. Met een dakkapel creëer je dat. Een zolder die voorheen niet geschikt was als slaapkamer, hobbyruimte of werkkamer, verandert met een dakkapel in een fijne ruimte. Dankzij een dakkapel op het schuine dak, kun je er nu wel staan en lopen. Het dak wordt namelijk plaatselijk verhoogd. En er komt direct meer natuurlijk daglicht binnen, wat voor een fijne sfeer zorgt en de ruimte ook nog eens groter laat lijken. Bovendien kun je dankzij de dakkapel op zolder heerlijk naar buiten kijken!

Kies je voor een kunststof dakkapel, dan kies je voor onderhoudsgemak. Een kunststof dakkapel is nagenoeg onderhoudsvrij. Kunststof is een duurzaam materiaal dat heel wat jaren meegaat zonder van kleur te veranderen of beïnvloed te worden door het weer. Je hoeft kunststof niet eens in de zoveel tijd opnieuw te schilderen, wat je heel wat onderhoudskosten scheelt.

Als we verder kijken naar de kosten van een dakkapel, komt daar als extra voordeel bij dat een (kunststof) dakkapel voor een meerwaarde voor je woning zorgt. De waarde van je woning wordt namelijk gebaseerd op het aantal bruikbare vierkante meters. Dankzij een dakkapel gaat dit aantal omhoog met extra vierkante meters woonruimte. En dat is mooi meegenomen wanneer je je woning een keer wil verkopen!

Vergeet tot slot het volgende voordeel niet! Kunststof heeft een hoge isolatiewaarde. Bij kunststof hoef je niet bang te zijn dat er kieren ontstaan en je last krijgt van tocht. Plaats je hoogwaardig glas in de dakkapel, zoals HR++ glas, dan isoleert deze zelfs nog beter. En omdat je samen met het plaatsen van de dakkapel ook direct de isolatie op zolder aan kunt pakken, wordt je energiebesparing nog groter!

Vergeet de vergunning niet!

Na het lezen van bovenstaande pluspunten begrijp je vast waarom wij het plaatsen van een kunststof dakkapel zeker aanraden. Informeer wel altijd of je geen vergunning nodig hebt voor het plaatsen van een dakkapel op jouw woning. Doe hiervoor de vergunningscheck op www.omgevingsloket.nl.

Gepubliceerd op17 mei 2023 om 8:11