Deel deze spotlight

Wat begon als architectonische interesse eindigde in een software pakket

TekstAFAS Software
BeeldArchitectenbureau Inbo

Architectenbureau Inbo doet niks liever dan samen werken. Samen ben je slimmer, ben je beter en maak je werken ook leuker. Deze kernwaarden worden breed gedragen in de organisatie. Tijdens de zoektocht naar een nieuwe softwareleverancier was het dan ook van belang dat er klik was op de kernwaarden van Inbo. AFAS vervulde deze wens. ‘’De integratie op het gebied van projecten, financiële administratie en HR gaf de doorslag’’ vertelt Bas van Zanten, finance manager bij Inbo.

Inbo streeft naar een efficiënte en eigentijdse bedrijfsvoering en om die reden hebben ze de keuze gemaakt voor AFAS Software. Bas van Zanten: “Voorop stond de uitgebreide functionaliteit van de ERP oplossing. Denk bijvoorbeeld aan de projectadministratie, de financiële administratie en HR. Juist de integratie hiertussen heeft bij ons de doorslag gegeven in de keuze. Bas van Zanten: ‘’ De ERP software van AFAS biedt ons de mogelijkheid om de interne processen te verbeteren. Natuurlijk gaan we niet alles tegelijk veranderen. Dit gaan wij stap voor stap met elkaar realiseren’’. Het uiteindelijke doel is om minder tijd te besteden aan routinematige handelingen en daarmee tijd over te houden om de informatievoorziening van Inbo naar een hoger niveau te brengen. Denk hierbij aan dashboards die inzichtelijk worden afhankelijk van de rol in de organisatie. Andere voorbeelden zijn het beheer van inkoopcontracten, de plaatsing van vacatures op een werken-bij site in eigen huisstijl.

Bouwen aan de toekomst

Stap voor stap zal het gebruik van de softwareoplossing verder in de organisatie worden gerealiseerd. ‘’Wij kijken uit naar de toekomst!’’ vertelt Bas van Zanten. ‘’Waarbij we natuurlijk ook hopen dat het weer mogelijk wordt om onze relaties te bezoeken op locatie. Nu AFAS ook een relatie van ons is hopen wij het in aanbouw zijnde AFAS Experience Center snel te mogen bewonderen. Vanuit die interesse zijn wij ooit in contact gekomen met AFAS. En als architectenbureau zijn we natuurlijk erg benieuwd! ‘’

Over Inbo

Inbo werkt samen met haar opdrachtgevers aan onze alledaagse leefomgeving. De architecten van inbo bouwen waar de bouwkundigen de droom van de architect waarmaken. De stedenbouwers doen niks liever dan de stedelijke structuren verhelderen. Waarbij de adviseurs complexe processen organiseren vanuit de inhoud. Al dit werk zorgt er uiteindelijk voor dat mensen zijn verbonden met elkaar en hun omgeving. Zo creëren we een positieve sociale impact.

Gepubliceerd op11 januari 2021 om 8:30