Deel deze spotlight

Welke tuintafel past het beste bij jouw tuin?

Tekst
BeeldXYTO Media

Een tuintafel bekijken in een winkel is niet altijd eenvoudig. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zodra je een tuintafel gaat uitkiezen. Tijdens het inrichten van de meubels in je woning hou je natuurlijk rekening met de ruimte, die je zo efficiënt mogelijk wilt gebruiken. Dit is ook handig om te doen tijdens het inrichten van de tuin. Tuintafels zijn net als eettafels verkrijgbaar in meerdere vormen en maten. Daarnaast kun je in sommige gevallen ook kiezen uit tuinstoelen of een tuinbank. Dit is vaak een persoonlijke voorkeur maar het is niet altijd mogelijk om een tuinbank bij een tuintafel te plaatsen. Verder is het belangrijk dat je let op het soort materiaal waarvan de tuintafel is gemaakt. In deze blog vertellen we je meer over waar je op moet letten tijdens het uitkiezen van een tuintafel.

Hou rekening met de ruimte

Er bestaan grote en kleine tuinen. Wanneer je over een grote tuin beschikt is het vaak niet noodzakelijk om heel veel rekening te houden met de ruimte die je kunt benutten voor het creëren van een zithoek. Als je een wat kleinere tuin hebt is dit wel noodzakelijk. Je wilt in dit geval je tuin zo goed mogelijk benutten. Het is daarom handig om te kiezen voor een compacte teakhouten tuinset, zodat er ruimte overblijft voor andere meubels en elementen in je tuin.

Stoelen of een bank?

Wanneer je een tuintafel op het oog hebt zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van stoelen en banken. Vind je het prettig om gebruik te maken van eetstoelen? Kies dan voor bijpassende tuinstoelen die goed passen bij de tuintafel. Heb je liever wat meer afwisseling en vind je het leuk om een bankje te plaatsen bij de tuintafel? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een bankje met of zonder leuning. Verder is het belangrijk dat het bankje qua hoogte goed aansluit aan de tuintafel.Materiaal: praktisch of uitstraling?

Tuintafels worden gemaakt van verschillende soorten materiaal. Als je regelmatig buiten eet tijdens de warme maanden is het fijn als je een tuintafel hebt die eenvoudig schoongemaakt kan worden. In dit geval kun je het beste kiezen voor een kunststof tuintafel. Ben je op zoek naar wat meer warmte voor in je tuin en wil je het liefst tuinmeubels van een natuurlijk materiaal? Dan is een houten tuintafel meer geschikt. Houten tuintafels staan zeer mooi in de tuin maar hebben wat meer onderhoud nodig dan andere soorten tuintafels.

Gepubliceerd op16 maart 2023 om 15:27
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Jolanda Eyzinga