Deel deze spotlight

Westfield Mall of the Netherlands

Tekst
BeeldBoon Edam

Een uniek, volledig overdekt winkelcentrum met een oppervlakte van 116.000 meter en een viersterren serviceniveau, compleet met flagshipstores, hoogwaardige architectuur, onderscheidende horecagelegenheden, bijzondere (merk)evenementen, een grote bioscoop en de aanwezigheid van een park met waterpartij. Het winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam is getransformeerd naar ‘Mall of the Netherlands’. In het winkelcentrum zijn meerdere deuren van Boon Edam te vinden.

Westfield Mall of the Netherlands wordt de eerste allesomvattende retailervaring van deze schaal in Nederland. Het is meer dan alleen een winkelcentrum, het is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, verbinden, winkelen en ervaringen kunnen op doen en delen. Een ruimte die het beste van digitale en fysieke retail samenbrengt om deel uit te maken van de toekomst van retail. Door het grote aanbod van winkels, flagship stores, restaurants en bioscopen en ook een uitgebreid programma aan publieke diensten komt dit winkelcentrum tegemoet aan de verandering van het fysieke winkelen.

Het gebouwontwerp

In opdracht van Unibail Rodamco, heeft MVSA Architects met een team aan architecten, interieurarchitecten en bouwkundigen gewerkt aan de renovatie en nieuwbouw. Dit is inclusief het hele interieur. Het gebouwontwerp is geïnspireerd op een voile die als een tweede laag om het gebouw is gedrapeerd. De vorm van de voile is het uitgangspunt voor een spectaculair gevelontwerp. Deze voile plakt letterlijk nieuwe delen en bestaande losse gebouwen aan elkaar vast. De belijning van de gevel leidt de bezoekers via verschillende entrees naar binnen.

Deze entrees zijn qua design en functionaliteiten volledig afgestemd op het gebouwontwerp en de gebruikers. Boon Edam heeft Mall of the Netherlands mogen voorzien van een speciale ovale Circleslide gebogen schuifdeur en hoge capaciteit tourniquetdeuren, zoals de Duotour en Tournex draaideuren. Voor een gastvrije beleving is er gekozen voor automatische draaideuren met een hoge doorloophoogte van 3 meter en grote diameter tot ruim 5 meter. De bijzondere glazen plafonds in de deuren met indirecte ledverlichting complementeren de luxe uitstraling van het gebouw.

Gepubliceerd op13 juni 2022 om 0:00