Deel deze spotlight

Zo creëer je het huiskamergevoel in jouw kantoorpand

Tekst
BeeldXYTO Media

Een aantrekkelijke omgeving maakt ons gelukkig(er) en daardoor productiever. Genoeg reden dus om een comfortabel huiskamergevoel in jouw kantoorpand te creëren! Maar, hoe werkt dat nu precies: zo’n grote, saaie en kille kantoorruimte een gezellige, knusse uitstraling geven? In dit artikel vind je inspiratie!

1. Kleurrijk

Een eenvoudige manier om de kantoorruimte op te vrolijken is door kleur aan te brengen. Verf de muren, zet kleurrijke panelen neer, hang vrolijke kunst aan de muur of ga eens voor kleurrijke industriele meubels van Robuuste Tafels. Blauwe en groene tinten zijn ontzettend geschikt voor een kantoorruimte. Deze kleuren stralen namelijk rust, kalmte en frisheid uit. Veelal onbewust hebben kleuren een grote invloed op hoe we ons voelen; handig om hierop op in te spelen dus.

2. Botanisch

Huiselijkheid creëer je ook door middel van bloemen en planten. Het is zelfs bewezen dat kamerplanten stress verminderen. Bovendien zijn bloemen en planten ook nog eens luchtzuiverend. Alhoewel deze groeiende en bloeiende decoratie wel wat aandacht nodig heeft, levert het veel gezelligheid op. Tevens is het een goede opvulling van de vaak grootse ruimtes in een kantoor.

3. Inspirerend

Grote bedrijven als Google, Apple en Starbucks doen het allang: out of the box ruimtes aan hun werknemers aanbieden. Inspirerende ruimtes waar werknemers kunnen ontspannen, over hun ideeën kunnen nadenken of samen kunnen werken. Je moet dan denken aan vergaderen in hangmatten, een glijbaan naar de kantine of houten hokjes die in zijn gericht als mini-huiskamers om uitgebreid met collega’s te kunnen sparren.

4. Ontspannend

Gezelligheid kun je ook bewerkstelligen door te zorgen voor gezellige én ontspannende bezigheden aan te bieden. Iedereen heeft het nodig om soms even zijn gedachten te kunnen verzetten. En hoe kan dat nu beter dan tijdens een potje tafeltennis, tafelvoetbal of pool? Je zult zien dat werknemers het waarderen om zich even helemaal te kunnen laten gaan.

5. Sfeervol

Uiteindelijk draait het voornamelijk om de sfeer die onder elkaar heerst. Organiseer regelmatig activiteiten waarbij collega’s op een informele manier met elkaar samenkomen. Een terugkerende vrijdagmiddagborrel bijvoorbeeld. Zo kunnen collega’s een betere band met elkaar opbouwen; dat is óók gunstig voor hun werkzaamheden.

Gepubliceerd op29 april 2022 om 9:11
Adres
Van Benthuizenlaan 1
1701BZ Heerhugowaard
Contact
Bo van der Meij