BERA B.V.

Innovatieve groene oplossingen voor je tuin

BERA® is het handelsmerk van BERA BV, gevestigd in Nederland, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van stabilisatie systemen, Eco systemen en prestigieuze Outdoor concepten en terrassystemen.


BERA BV is een Nederlandse onderneming, gestart in 2009, teneinde “groene” ofwel duurzame producten te ontwikkelen, produceren en distribueren voor tuinen, landschap en openbaar groen. Wij streven ernaar om alle producten zowel in de toepassing als tijdens de productie duurzaam te laten zijn. In minder dan 5 jaren zijn we marktleiders geworden op het gebied van grindstabilisatie waarbij we voor het belangrijkste product, BERA Gravel Fix® Pro in het wit, beloond zijn met het Cradle to Cradle Certified™ Silver certificaat. Inmiddels zijn miljoenen m2 geplaatst in vrijwel alle klimaatzones die er mede voor zorgen dat ons kostbare regenwater snel infiltreert naar het grondwater. Op deze manier dragen we bij aan het verbeteren van de grondwater huishouding rondom de wereld.

Het BERA team heeft zich verder als doel gesteld om producten te leveren die uitblinken in kwaliteit en lange levensduur. Met dit doel als uitgangspunt en een consequente uitoefening van de duurzame strategie is het gelukt om de verwachtingen van alle klanten te overtreffen in meer dan 38 landen. Onze Europese productie faciliteiten zijn ingericht volgens de hoogste kwaliteitsnormen conform Lloyds/ISO9001 en ISO14001. De centrale ligging van de productie levert ons de kortste weg op naar de meeste partners, een verdere minimalisering van onze CO2 voetafdruk. Als onderdeel van ons beleid (MVO) zijn 60% van onze medewerkers mensen met beperkingen.

Met de historisch lange ervaring in architectuur en landschapstuinen, heeft BERA® successievelijk haar programma uitgebreid met professionele ‘groene’ oplossingen voor de landschapsarchitect, hovenier en aannemer. Verder werden producten ontwikkeld specifiek voor doe-het-zelf en tuincentra waarmede BERA® inmiddels de No.1 geworden is in vele landen. Deze brochure geeft een korte introductie van onze visie en waarden, maar ook een beknopt overzicht van de producten.

We verwelkomen u graag bij het BERA Team!