Belvedère appartementencomplex - Foto : Lukas De Groodt
Goudkleurige alumnium voor ramen en deuren - Foto: L. De Groodt
Aliplast aluminium ramen en deuren - Foto : L. De Groodt

78 appartementen voor Residentie Belvedere met goudkleurige aluminium ramen en deuren.

Residentie Belvedère telt 78 appartementen en is gelegen in een mooie landschapspark met de Vondelbeek als levensader. De goudkleurige aluminium ramen en deuren van Aliplast Aluminium Systems zijn een eyecatcher die perfect in de natuurlijke omgeving past.

Belvedère is een project van Van Roey vastgoed. Zij zijn gespecialiseerd in PPS-projecten. “Dat zijn samenwerkingsverbanden waarbij de overheid de handen in elkaar slaat met een privébedrijf om een project te realiseren en zo financieel, maatschappelijk en/of operationeel een meerwaarde te creëren”, aldus Anouk Van Bavel van Van Roey vastgoed.

Studio Inarco koos voor contrast en cachet aan de gevel

“Tijdens de ontwerpfase hebben we altijd extra aandacht voor het schrijnwerk”, vertelt Laurence Evrard van Studio Inarco. Samen met ELD architecten ontwierpen zij dit appartementencomplex. “Omdat we kozen voor een lichte gevelsteen in een olijfgrijze tint, wilden we de gevel extra cachet geven door goudkleurige aluminium ramen, deuren, schuiframen en balustrades.

Decaro kwam met de perfect oplossing voor het aluminium schrijnwerk

“De architecten wilden een profiel met goudanodisatie” zegt zaakvoerder Kenny Van Stappen van Decaro. “Echte anodisatie is duurder dan gelakte aluminium profielen en bovendien niet krasbestendig. Voor dit appartementencomplex was het niet de ideale oplossing; je moet er voorzichtig mee omspringen en niet elke bewoner kan het appreciëren als er een krasje te zien is”. Als alternatief stelden ze het gepoederlakte aluminium profielen van Aliplast Aluminium Systems in de kleur 8000M voor. Esthetisch voldeed dit aan de wensen van de architect en het lag qua prijs in de lijn van het vooropgestelde budget. Als bijkomende voordeel geldt er op deze gelakte profielen van Aliplast Aluminium Systems 25 jaar lakgarantie is. Een zekerheid dus dat de oorspronkelijk kleur blijft behouden.

Technische bijstand van Aliplast Aluminium Systems voor complexe dossiers

Decaro uit Lokeren is al meer dan vijftien jaar dealer van Aliplast Aluminium Systems. “Waarom Aliplast? Voor hun uitgebreid gamma, de kwaliteit van hun producten, hun korte levertermijnen en hun technische bijstand voor moeilijke dossiers, maken het verschil”, aldus Kenny van Decaro. Voor dit project werd de Star75 gebruikt voor de vaste en draai-kipramen en de VG500 voor de schuifpuien. “Sommige ramen komen binnenin uit op een scheidingsmuur tussen twee kamers. Aan de buitenkant vormt het één opening die we met geëxtrudeerde koppelprofielen van 200 millimeter konden oplossen zonder enig plooiwerk of isolatie achteraf”. Decaro stelt alle aluminium kaders en ramen vooraf samen in zijn atelier en maakt ze waterdicht. Zo worden ze in één stuk op de werf gemonteerd.

Voor 78 gezinnen is zo een woondroom in het groen werkelijkheid geworden op een boogscheut van het centrum van Lokeren.

Foto’s : Lukas De Groodt.

Gepubliceerd op28 oktober 2021 om 0:00