Akoestische isolatie in voormalig ministerie van Veiligheid & Justitie

Met de verhuizing van de ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties, kon op de oude locaties het Wijnhavenkwartier gerealiseerd worden. De zakelijk ogende bebouwing wordt getransformeerd tot een combinatie van appartementen, commerciƫle ruimtes, kantoren en Campus Den Haag van de Universiteit Leiden. Bij dit enorm transformatieproject moest ook voorzien worden in de akoestische isolatie. Dat was wel een uitdaging.

Opbouwhoogte van maar 50mm

De vloeren in het gebouw bleken niet voldoende akoestisch te isoleren. Om toch aan de gestelde eisen te kunnen voldoen, moest er voor akoestische isolatie gezorgd worden. Maar de geringe opbouwhoogte van 50 mm liet maar weinig ruimte voor een duurzame en betrouwbare oplossing. Daarnaast zat er veel hoogte verschil in de constructievloer en liepen er diverse leiding overheen. Een uitvullaag was dus noodzakelijk. Vloerenbedrijf Nicky Huisman B.V. uit Berlicum, verantwoordelijk voor de complete vloerverzorging, schakelde de experts van ISMT in.

GREI akoestische isolatie

Vanwege de geringe opbouwhoogte werd gekozen voor GREI isolatiematten van Isolgomma. Deze isolatiemat van gerecycled materiaal biedt voldoende isolatie van contactgeluid. Dit bleek de beste combinatie met een Gyvlon anhydrietvloer die door Anhydrytec in dit project was voorgesteld. Vloerenbedrijf Nicky Huisman B.V heeft uiteindelijk de vloer als volgt uitgevoerd; 20 mm EPS mortel, 5 mm Isolgomma GREI en 25 mm Gyvlon anhydriet dekvloer.

Gepubliceerd op4 november 2020 om 12:05