ISMT BV

REDUCEREN VAN CONTACTGELUID

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een unieke projectbegeleiding.

Onze klanten hebben de zekerheid dat de vooraf bepaalde akoestische prestatie behaald wordt, zodat de eindgebruiker een optimaal akoestisch comfort ervaart. De ruimte wordt stiller en rustiger ervaren.

Akoestische vloerisolatie wordt gebruikt om loopgeluiden en andere contactgeluiden te voorkomen.

Contactgeluidsisolatie is de oplossing voor geluidshinder binnenshuis. Een dergelijke geluidsisolatie is zeer wenselijk, vooral in binnenstedelijke gebieden of appartementen boven een supermarkt of andere detailhandel. Bij de renovatie of herinrichting van een gebouw wordt vaak rekening gehouden met het contactgeluid en het gewenste geluidsniveau.

Contactgeluiden worden veroorzaakt door de trillingen van bepaalde onderdelen van een gebouw, bijvoorbeeld door mensen die lopen, stoelen die schuiven of deuren die open / dicht gaan. Contactgeluid kan zich over het hele gebouw verspreiden, vooral wanneer de dekvloeren en vloerconstructies met elkaar verbonden zijn. Imbema’s geluidsisolatie onder de zwevende dekvloer of de afwerkvloer voorkomt contactgeluiden.

Het vinden van de juiste akoestische oplossing in een project is vaak een complexe aangelegenheid voor architecten en akoestisch ingenieurs. Daarom kan een akoestisch prestatierapport voor de start van een project van toegevoegde waarde zijn.

AKOESTISCH PRESTATIE RAPPORT

Het bepalen van de juiste akoestische isolatie in gebouwen is een complex proces. Speciaal voor deze vraagstukken levert ISMT gratis een Akoestisch Prestatie Rapport voor projecten. Deze unieke service zorgt ervoor dat architecten, akoestisch ingenieurs of aannemers de juiste keuzes maken ten behoeven van vloerakoestiek. Het optimaliseren van het akoestisch comfort is altijd het gemeenschappelijk doel.

In dit verslag wordt onder andere rekening gehouden met de volgende variabelen:

  • Structuur en draagkracht van de constructie en draagkracht van de constructie
  • Sterkte / hoogte van de vloerstructuur
  • Aanwezigheid vloerverwarming
  • Type vloerbedekking: laminaat, LVT/PVC, tegels, enz.
  • Gewicht van de (afgewerkte) dekvloer
  • Drukbelasting (kort- en langdurig)
  • Gewenst geluidsniveau; bouwbepalingen of extra eisen / wensen


CONTROLE VAN GRONDSTOF TOT EINDPRODUCT!

De grondstoffen voor onze producten bestaan voor minstens 90% uit gerecycleerde materialen. Ons milieubeleid is niet alleen gericht op het product, maar omvat het gehele productieproces door middel van een gedetailleerde LCA (Life Cycle Assessment). Vanzelfsprekend zijn de producten CE gecertificeerd.

DE SPECIALIST IN VLOERAKOESTIEK

Ons specialisme is het beheersen van contactgeluiden en trillingen in gebouwen. Hierin bieden wij een totaaloplossing en projectbegeleiding, waardoor u als klant zekerheid heeft over de akoestische prestatie die vooraf in rapport wordt aangegeven. Eindgebruikers ervaren een optimaal akoestisch comfort; meer stilte en rust in ruimtes.

Meer weten? kijk dan op onze website of neem contact op via 088-0184900

Adres
Kuppersweg 18
2031EC Haarlem
SpotlightsToon alle spotlightsToon minder spotlights
ProductenToon alle productenToon minder producten
ProjectenToon alle projectenToon minder projecten