SIREX Vloertussenlaag helpt legionella voorkomen

Legionella, een bacterie die zich kan nestelen in waterleidingen, is de schrik van ieder zorgcentrum. Vooral voor ouderen en zieke mensen kan besmetting ernstige gevolgen hebben. Bij de bouw en renovatie van nieuwe zorgcentra worden waterleidingen op een speciale manier aangelegd. Daarmee wordt de kans dat legionella zich in de waterleidingen nestelt, flink gereduceerd.

Bij de nieuwbouw van zorgcentrum Maria-Oord te Hansweert was de waterleiding op de constructievloer geplaatst. Door de vloerverwarming in de dekvloer ontstond een risico op het ontstaan van legionella in de waterleiding. De specialisten van ISMT uit Haarlem boden de oplossing.

Vloerenleggersbedrijf Blok en Butler uit Middelburg heeft in het verleden vaker gewerkt met SIREX producten van ISMT. Zij brachten aannemer De Kok Bouwgroep in contact met ISMT’s specialisten. Zij adviseerden de toepassing van

SIREX PE 3006/005

. De ontkoppeling en thermisch bereik van dit product voorkomt dat de waterleiding als gevolg van vloerverwarming opwarmt. Dat hielp om de kans op legionellavorming te minimaliseren.

Maria-Oord van Zorggroep TerWeel is in december 2013 opgeleverd. Nu volgen twee groepswoningen voor psychogeriatrische patiënten. Deze worden in 2014 opgeleverd.

ISMT B.V. heeft zich gespecialiseerd in het o.a. duurzaam oplossen van problemen met akoestische en thermische isolatie en het dichten van aansluitvoegen. Ze vertegenwoordigt de bekende merken Isolgomma, Hanno en SIREX®.

Gepubliceerd op4 november 2020 om 12:05