Contactgeluidisolatie in transformatie met Isolgomma Upgrei

Herengracht 132 is een monumentaal pand in Amsterdam. Het werd in 1615 gebouwd door handelaar Jan Pietersz de Witt. Door de jaren heen heeft het pand verschillende eigenaren gehad die ieder zo hun eigen verbeteringen aanbrachten. Een brand verwoestte in de nieuwjaarsnacht van 2008 een flink deel van het pand. REB projects ontwikkelde een plan om het pand te herstellen en er luxe appartementen in te maken. De uitvoering ging niet zonder uitdagingen.

Zowel het bestaande deel als het nieuwe deel van het pand is voorzien van houten vloeren. Die vormen een uitdaging als het gaat om akoestische isolatie. REB Projects wilde een akoestisch zeer hoogwaardige vloer opleveren. Nu had men eerder ervaring opgedaan bij de transformatie van een pand in de Vondelstraat, waar REB ook kantoor houdt. Daar werd na advies van ISMT akoestische isolatie van Isolgomma toegepast. Voor Herengracht 132 werden wederom onze specialisten uitgenodigd om een oplossing te bieden.

De houten vloer moest worden voorzien van vloerverwarming. De dekvloer is van het type anhydriet. Voor deze combinatie adviseerden onze specialisten de Upgrei isolatie van Isolgomma. Deze duurzame isolatiemat van gerecycled materiaal is slechts 10 mm dik en wordt onder de dekvloer aangebracht. Na doorberekening van de akoestische isolatiewaarden kon aannemer Mourik met de vloeren aan de slag.

De appartementen, ontworpen door Bersjoe Architecture, zijn inmiddels opgeleverd.

ISMT B.V. heeft zich gespecialiseerd in o.a. het duurzaam oplossen van problemen met akoestische isolatie en dichten van aansluitvoegen. Ze vertegenwoordigt de bekende merken Isolgomma, Hanno en SIREX®.

Gepubliceerd op4 november 2020 om 12:05