Contactgeluidisolatie Plus supermarktvloer met Isolgomma Grei

Geluidsoverlast in woningen lijkt vooral via het plafond in de woning terecht te komen. Maar boven de bron van overlast zitten is ook geen garantie voor lawaailoos wonen. Geluid kan zich namelijk via de vloer en de wanden ook naar de woningen erboven verplaatsen. In het geval van een supermarkt met appartementen erboven, betekent dat geluid van bijvoorbeeld rollende winkelwagens en bevoorradingskarren.

Bij de bouw van nieuwe supermarkten is het akoestisch isoleren van de vloer een uitdaging. Zo moet de geluidsisolatie ook geschikt zijn voor de hoge drukbelasting op de winkelvloer. Deze uitdaging deed zich voor bij de bouw van appartementen met daaronder de supermarkt Plus Verbeeten in de Brabantse plaats Overloon.

Het bestek schreef namelijk een conventionele zwevende dekvloer voor. Loos Betonvloeren Obdam B.V. wilde graag een alternatief bieden dat net zo goed is als de voorgeschreven vloer. Liefst een combinatie waardoor zij de vloer sneller konden opleveren.

Naar aanleiding van eerdere contacten werden specialisten van ISMT uit Haarlem ingeschakeld voor een oplossing. Na het bestuderen van de situatie en diverse rapportages, adviseerden zij een gecombineerde opbouw van EPS en onze

Isolgomma Grei

.

Belangrijk was de eis van Ico +30 dB in flankerend geluid naar de appartementen boven de supermarkt, naast de drukbelasting van de vloer. Door prestatierapporten konden we aantonen dat aan beide eisen voldaan werd. Hierbij is ook een meting uitgevoerd om vast te kunnen stellen dat aan de eis werd voldaan. De vloer is uiteindelijk gemeten op Ico >+ 30 dB, ruim boven de eis. De metingen werden uitgevoerd door de ingenieurs van M+P uit Aalsmeer.

In november 2013 opende Plus Verbeeten haar deuren voor het publiek.

ISMT B.V. heeft zich gespecialiseerd in het o.a. duurzaam oplossen van problemen met akoestische en thermische isolatie en dichten van aansluitvoegen. Ze vertegenwoordigt de bekende merken Isolgomma, Hanno en SIREX®.

Gepubliceerd op4 november 2020 om 12:05