C1000 naar Jumbo mede dankzij Sylcer akoestische isolatie

Vele C1000 supermarkten zijn omgebouwd naar Jumbo waaronder een aantal vestigingen in Arnhem. Het pand van C1000 aan de Roosendaalseweg, moest van extra isolatie worden voorzien om aan Jumbo’s geluidseisen te voldoen.

De bestaande vloeropbouw met marmer composiettegel bood onvoldoende akoestische isolatie. Om geluidsoverlast naar de bovenliggende appartementen te minimaliseren, werden de specialisten van SMT gevraagd om een oplossing te bieden. Zij hebben ervaring met akoestische vraagstukken in de bouw.

Omdat de nieuwe tegelvloer over de bestaande vloer heen gelegd werd, was er nog nauwelijks ruimte voor een dik pakket akoestische isolatie. Toch konden de specialisten van ISMT een oplossing bieden. Door de toepassing van de maar 3mm dikke Isolgomma Sylcer vloerisolatie, bleef de extra hoogte inclusief lijm beperkt tot maar 9 mm. Ondanks de geringe dikte bood deze oplossing voldoende isolatie.

Sylcer is snel en eenvoudig te verwerken. Geproduceerd uit gerecycled materiaal is Sylcer akoestische isolatie ook meteen een duurzame oplossing.

De tegelvloer werd aangebracht door Unimar Tegelwerken uit Bodegraven. Het projectmanagement was in handen van Retail Bouw Management.

ISMT B.V. heeft zich gespecialiseerd in het duurzaam oplossen van problemen met akoestische en thermische isolatie en dichten van aansluitvoegen. Ze vertegenwoordigt de topmerken Isolgomma, Hanno en SIREX®.

Gepubliceerd op4 november 2020 om 12:05