Deel deze spotlight

ISMT is de oplossing voor geluidshinder

Tekst
BeeldISMT BV

Het bepalen van de juiste akoestische isolatie in gebouwen is een complex proces. Speciaal voor deze vraagstukken levert ISMT gratis een Akoestisch Prestatie Rapport voor projecten. Deze unieke service zorgt ervoor dat projectontwikkelaars, architecten, akoestisch ingenieurs aannemers en/of vloerenbedrijven de juiste keuzes maken ten behoeve van vloerakoestiek. Het optimaliseren van het akoestische comfort is altijd het gemeenschappelijk doel.

PROJECTBEGELEIDING

Met onze unieke projectbegeleiding zorgen we ervoor dat we in meerdere fases van het project betrokken zijn op het gebied van de akoestische isolatie. Dit begint al in de ontwerpfase, waar wij meedenken in de details en een uitgebreid akoestisch prestatierapport opstellen. Hiermee tonen wij de waardes die minimaal in praktijk te behalen moeten zijn en is vooraf dus goed duidelijk wat er verwacht mag worden.

Om deze akoestische waardes ook te kunnen halen begeleiden we het project, waar nodig, tot en met de uitvoering. Hierdoor is het voor alle partijen die betrokken zijn in het project duidelijk waarom de akoestische isolatie wordt toegepast en wat het gezamenlijke doel is.

Door de snelle en eenvoudige verwerking van onze akoestische isolaties wordt tijdens de verwerking ook nog eens veel tijd bespaard.

Met de ruime ervaring die wij op deze manier bij veel projecten hebben opgedaan, zijn wij in staat om altijd voor het optimale resultaat te gaan.


BEPERK GELUIDSOVERLAST UIT WINKELS OF SUPERMARKTEN NAAR OMLIGGENDE WONINGEN

De contactgeluidsisolatie van ISMT is de oplossing voor geluidshinder binnenshuis en vooral zeer wenselijk in binnenstedelijke gebieden. Geluidsoverlast van winkels, door palletwagens, trolleys en tijdens het bijvullen van de winkels, wordt tot een minimum beperkt. Daarnaast levert ISMT gratis een akoestisch prestatierapport voorafgaand aan het project, waarbij het flankerend contactgeluid naar de bovenliggende appartementen wordt aangegeven en wordt voldaan aan de PVE van retail bedrijven;

• +25 dB Ico / 34 dB LnTA – Winkelvloer

• +30 dB Ico / 29 dB LnTA – Magazijnvloer

De isolatie van ISMT is ook bestand tegen hoge drukbelasting en daarom uitermate geschikt voor bijvoorbeeld supermarktvloeren. De meest gebruikte producten bij nieuwbouw van winkels zijn Isolgomma Grei8 en Roll7 onder de dekvloeren, bij renovatie wordt vooral Isolgomma Sylcer toegepast. Laatstgenoemde is slechts 3mm dik en wordt direct onder de tegelvloer verlijmd.

TRANSFORMATIE & RENOVATIE

Bij transformatie worden er vanuit bouwbesluit geen aanvullende eisen gesteld (rechtens verkregen niveau). Ook als wordt voldaan aan bouwbesluit geluidseisen voor nieuwbouw, dan wordt dit in de praktijk als te laag ervaren om akoestisch comfort te bereiken. Ons advies is dan ook; voldoe niet aan bouwbesluit, maar ga voor minimaal verhoogde comfort eis (in de praktijk ≥5 dB beter dan bouwbesluit voor nieuwbouw = LnTA 49 dB). De akoestische isolatie van ISMT zorgt ervoor dat deze waardes altijd in praktijk gehaald kunnen worden. De meest gebruikte producten bij transformatie & renovatie zijn Isolgomma Highmat, Upgrei en Grei8 onder zowel droge als natte dekvloer systemen. Ook een combinatie met vloerverwarming is geen probleem.

Meer weten? Kijk op onze website of bel ons op via 088-0184900 en wij vertellen je er graag meer over.

Gepubliceerd op16 november 2020 om 9:09
Adres
Kuppersweg 18
2031EC Haarlem