CITY ACCESS CONTROL IN ANTWERPEN DOOR FAAC BENELUX & NEDAP

logo
FAAC B.V.
Adres
Transportweg 1201
7007CN Doetinchem
Contact
Marlon Lammers
Telefoon
E-mail
Website

Stad Antwerpen koos er recent voor om haar centrum uit te rusten met een gemoderniseerde stadstoegangsoplossing. Deze oplossing, die de verkeersstromen reguleert en beperkt, is gekozen om de veiligheid en leefbaarheid van de binnenstad te behouden voor zowel haar bewoners als bezoekers.

Antwerpen is een toonaangevende bestemming in België en heeft ongeveer 529 000 inwoners, waarmee het de tweede grootste en één van de meest bezochte steden van België is.

Naast haar omvang staat de stad Antwerpen ook bekend om haar historische stadscentrum, de vele bezienswaardigheden en haar belangrijkste winkelstraat De Meir. Met meer dan 100 winkels en warenhuizen is De Meir het belangrijkste winkelgebied van België, dat zeer makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Al deze aspecten maken van Antwerpen dé plek voor toeristen en de trots van al haar inwoners.

Tot op de dag van vandaag is de stad uitgerust met automatische verkeerspalen en een systeem dat veel handmatige handelingen vereist. Om dit proces efficiënter en eenvoudiger te maken voor haar gebruikers, besliste de stad Antwerpen om haar systeem te moderniseren. Deze beslissing werd vertaald in een volledig nieuwe oplossing, bedacht en geleverd door businesspartners FAAC en Nedap Identification Systems. De Nedap MOOV-software en de nieuwe installaties met FAAC-verzinkbare palen worden geïnstalleerd door Krautli, een Belgisch bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige installaties van parkeertoegangscontrolesystemen.FAAC is niet alleen de leverancier van verzinkbare palen in dit complete stadstoegangscontroleproject, maar is ook de systeemintegrator. Zij zijn verantwoordelijk voor de integratie tussen de toegepaste software en hardware.

Met de MOOV City Access-software en -controllers kunnen geautoriseerde voertuigen op een veilige en naadloze manier de stad betreden. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij de lange afstand identificatielezers van Nedap. De alles-in-één kentekencamera ‘ ANPR LUMO van Nedap zal worden gebruikt om gebruikersgroepen met tijdelijke of incidentele toegangsrechten te identificeren op basis van kentekenherkenning. Denk aan leveranciers en gemeentelijke diensten die toegang dienen te krijgen op vooraf gedefinieerde locaties, op specifieke toegewezen dagen en tijdzones. Daarnaast worden ook Nedap’s Invexs 190-lezers gebruikt. De gecombineerde kaart- en pincodelezer wordt gebruikt als back-up lezer wanneer een service of gebruiker een ander voertuig gebruikt, dan het geregistreerde voertuig.


Gepubliceerd op17 juni 2021 om 0:00