Drie redenen om te beginnen met een kleiner, uitbreidbaar zonnesysteem voor thuis

De meeste mensen die zonne-energie overwegen, denken soms te groot. Ze denken aan een zee van zonnepanelen op het dak, die genoeg zon opvangen om iedere dag het hele huis van stroom te voorzien. Ze denken aan volledige vervanging van hun reguliere stroomvoorziening, een 'groener' huis en een kleinere CO2-footprint. En ze denken aan de duizenden euro's die ze daarvoor moeten investeren.

U kunt beginnen met een bescheiden zonnesysteem, om uit te proberen. Voor sommige mensen betekent dit dat hun huis slechts voor een deel op zonne-energie draait, voor andere mensen is het een eerste stap in de opbouw naar een volledig systeem, waarbij ze over een lange periode kleine hoeveelheden toevoegen.

Begint u met slechts een paar zonnepanelen, dan kunt u de kosten wellicht makkelijker overzien. Als u zich niet op uw gemak voelt bij geboden financieringsopties of gewoon geen behoefte heeft om duizenden euro's uit te geven voor een volledig systeem, kan het zinvol zijn om met een klein systeem van zonnepanelen te beginnen en uw systeem gaandeweg op te bouwen, waardoor u op die manier uw geld goed besteed.

Gepubliceerd op8 juli 2021 om 0:00