Indrukwekkende groene entree voor ENNI in Moers.
Ook binnen is nog een SemperGreenwall Indoor geplaatst.

GROENE GEVELS VOOR Energieleverancier enni

Eerste plek behaald in verkiezing Fassadenbegrünung des Jahres.

Energieleverancier Enni heeft vanwege sterke groei in 2021 een nieuw hoofkantoor laten bouwen. De wens bij de nieuwbouw was om een natuurinclusief en klimaatadaptief pand neer te zetten. Binnen dit ontwerp zijn diverse SemperGreenwalls toegepast, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het verhogen van de ecologische waarde van het kantoor. De SemperGreenwalls zijn geïnstalleerd door installatiepartner GDL Belke GmbH.

Natuurinclusief ontwerp

De SemperGreenwall aan de voorgevel van het hoofdkantoor is direct al de groene eyecatcher van Enni. Verderop in het pand is er een SemperGreenwall Indoor toegepast. Ook in de binnentuin is er een groene gevel aangebracht. De drie SemperGreenwalls beslaan in totaal een oppervlakte van 650 m². Het toevoegen van deze groene gevels creëert een prettige en gezonde omgeving voor zowel medewerkers als bezoekers.


Tijdens de bloeiperiode hebben de buitengevels een grote aantrekkingskracht op bijen en vlinders in de omgeving.


Winnaar Fassadenbegrünung des jahres 2021

Het platform voor dak, gevel en interieur vergroening in Duitsland BuGG reikt ieder jaar een prijs uit voor de mooiste groene projecten. De SemperGreenwall bij Enni heeft de eerste plaats gekregen in de categorie gevel groen! Bekijk hier alle andere winnaars.


Installatie en foto’s: GDL Belke GmbH

Gepubliceerd op13 januari 2022 om 0:00