JMBA Machinehal, Someren

Machinefabriek JMBA werkte in twee bedrijfspanden die met een luchtsluis aan elkaar waren verbonden. Door gebrek aan ruimte besloot zij een nieuwe bedrijfslocatie in Someren te bouwen. TRILUX mocht deze nieuwe locatie, die aan het einde van de zomer in 2019 in gebruik is genomen, voorzien van een slimme LED verlichtingsinstallatie.

Machinefabriek JMBA is in 2012 opgericht door eigenaar Jan Meeuws. Meeuws is duidelijk als het aankomt op zijn visie: "JMBA wil de klant graag als all-in-one partner van A tot Z bedienen." Datzelfde wenste Meeuws ook terug te zien bij zijn verlichtingspartner voor de nieuwe bedrijfslocatie. Meeuws legt uit: "Voor ons nieuwe bedrijfspand wensten wij voldoende, maar bovenal comfortabel licht. Wij zijn een high-tech bedrijf, dus mag het licht waarin onze medewerkers werken ook high-tech zijn. Wij houden van automatiseren en maken graag gebruik van de technologische mogelijkheden die er zijn. TRILUX heeft mijn wensen daarin goed begrepen".


Namens TRILUX waren Peter van Duivendijk en Martijn den Besten bij het project in Someren betrokken. Peter in zijn rol als lichtadviseur: "Ik heb veel contact gehad met installateur Markkant Elektro en met de vertegenwoordiger en lichtspecialisten van Technische Unie. Samen hebben we een lichtplan gemaakt dat perfect aansloot bij de wensen en eisen van JMBA. De basis hiervoor zijn onze kwalitatief hoogwaardige lichtlijnen. Deze hebben we aangeboden inclusief centrale noodverlichting van Inotec, montage en ons lichtmanagementsysteem LiveLink Premium. Uiteindelijk hebben we ook nog de kantoren en de buitenverlichting mogen invullen. Alle partijen, van leverancier en groothandel tot installateur hebben hier een belangrijke rol geleverd."


Martijn den Besten was als business development manager nauw betrokken bij de invulling van het lichtmanagement voor JMBA. "Zoals Peter al aangaf hebben we voor JMBA de verlichtingsinstallatie geleverd, waarin ons intelligente lichtmanagementsysteem LiveLink Premium de complete verlichtingsinstallatie centraal aanstuurt. Vooral de samenwerking met JMBA was prettig. Want zoals de heer Meeuws al aangeeft, houden zij van technologie. Hierdoor mocht de lichtsturing een belangrijke rol spelen in ons totaalconcept. Dat bood ons de mogelijkheid om een maximaal intelligent lichtadvies op tafel te kunnen leggen. Onze lichtlijnen op basis van DALI schakelen op basis van aanwezigheid en daglicht. Daar bovenop maakt JMBA gebruik van onze LiveLink Cloud monitoring services. Daarmee heeft JMBA altijd en overal toegang én inzicht in de verlichtingsinstallatie."

Gepubliceerd op4 november 2020 om 12:07